Antena3, amendata drastic pentru emisiunea lui Gadea la care Olivia Steer a militat impotriva vaccinurilor

Joi, 09 Martie 2017, ora 17:07
59467 citiri
Antena3, amendata drastic pentru emisiunea lui Gadea la care Olivia Steer a militat impotriva vaccinurilor
Foto: captura YouTube / Sinteza Zilei

Televiziunea Antena3 a fost sanctionata, joi, de CNA cu o amenda de 25.000 de lei pentru doua editii ale emisiunii Sinteza Zilei, una despre vaccinuri si a doua despre taierile ilegale de paduri.

Sanctiunea a fost propusa de Radu Herjeu si a fost votata de sapte din cei opt membri prezenti la sedinta: Florin Gabrea, Orsloya Eva Borsos, Viorel Vasile Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu si Dorina Rusu. Singurul care a votat impotriva a fost Radu Calin Cristea, informeaza Pagina de Media.

Membrii CNA au luat in discutie astazi mai multe sesizari, printre care si cele referitoare la doua editii ale emisiunii Sinteza Zilei, cea despre utilitatea vaccinurilor din septembrie anul trecut, la care a fost invitata Olivia Steer, si cea de a doua din februarie anul acesta, cand s-a discutat un dosar clasat de DNA Suceava referitor la taierile de lemn.

Aproape toti membrii CNA au criticat vehement prestatia lui Steer si a moderatorului, Mihai Gadea.

"Aceasta femeie nu are nicio calificare medicala. Este inadmisibil (...) Daca noi suntem intr-o situatie relativ inapoiata cu sistemul sanitar se datoreaza in special tipului de discurs in spatiul public, care este promovat in mod special de televiziuni. Antena 3 nu cred ca avea dreptul sa invite o persoana fara nicio calificare medicala", a spus Florin Gabrea.

Si Radu Herjeu a declarat ca a "sperat ca moderatorul sa isi faca treaba".

La randul sau, Dorina Rusu a subliniat: "Cu atata usurinta se vorbesc niste lucruri atat de grave si moderatorul sa nu ia atitudine?".

"Cand deschid gura despre o boala trebuie sa ma asigur ca nu daunez, ca nu fac rau", a declarat si Viorel Buda.

Norina Ionescu, reprezentanta Antenei 3 la CNA, a sustinut ca Mihai Gadea si-a indemnat telespectatorii "sa isi ridice niste intrebari, nu sa ia de buna ce a filtrat probabil Olivia Steer".

Singurul care a fost de partea Antenei 3 a fost Radu Calin Cristea, care a spus ca el e "mai liberal", asa ca ar "lasa libertatea de exprimare sa zburde mai mult".

Olivia Steer, cea mai cunoscuta activista antivaccin, desi nu are studii medicale, a lansat tot felul de ipoteze socante in emisiunea la care a fost invitata de Mihai Gadea. Ea a fost singurul invitat al acelei editii, iar opiniile sale nu au fost contrazise de nimeni cu argumente stiintifice.

Steer a sustinut, printre altele, ca nu are incredere sa isi vaccineze copiii pentru ca nimeni nu poate sa ii explice "de ce exista mercur acolo, aluminiu si tot felul de substante chimice".

"Am intrebat, dar raspunsul nu m-a multumit. De ce pe orice prospect de vaccin la efecte secundare sunt trecute autismul si chiar moartea?", a mai declarat Steer, citata de Adevarul.

Ea a mai sustinut ca poliomielita era doar o banala raceala inainte de introducerea vaccinurilor, lucru care este o aberatie stiintifica, potrivit medicilor.

De asemenea, a mai afirmat ca micutii din judetul Arges nu au murit din cauza branzei de Bradet, asa cum a aratat ancheta Ministerului Sanatatii, ci din cauza "vaccinurilor aduse din Kazahstan".

"Erau vaccinuri insemnate cu un cod special, care aratau ca ele sunt mai mult experimentale si acele vaccinuri au fost administrate la copii. Spune documentul de la Ministerul Sanatatii, care a fost sters de pe site", a sustinut ea, fara sa precizeze de unde are informatiile.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#CNA amenda Gadea Steer vaccinuri , #CNA