Antena 3, sanctionata de CNA pentru un titlu care ataca ungurii

Joi, 17 Martie 2016, ora 16:43
3092 citiri
Antena 3, sanctionata de CNA pentru un titlu care ataca ungurii
Foto: Arhiva CNA

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a somat public Antena 3, pentru un titlu care spunea ca gruparea maghiara "Miscarea tinerilor din cele 64 de comitate" a fost "sponsorizata de UDMR si Ungaria", dar si pentru afirmatiile realizatorului Felix Rache pe aceasta tema.

Titlul pentru care a fost somat postul TV face referire la gruparea extremista din care face parte Beke Attila Istvan, suspectat de autoritati ca punea la cale un atac cu bomba la Targu Secuiesc, in timpul ceremoniilor de 1 Decembrie de anul trecut.

"Tentativa de atentat de Ziua Nationala a Romaniei; Gruparea extremista, sponsorizata de UDMR si Ungaria", a fost titlul afisat pe 2 decembrie de Antena 3, la "Stirile diminetii" prezentate de Nadina Campean si Marius Ionita, arata Pagina de Media.

Ulterior, Felix Rache a facut mai multe acuzatii la adresa UDMR, spunand inclusiv ca "Marko Atilla n-a vrut sa fure doar Ardealul, a vrut sa fure si despagubirile de la ANRP".

"Eu nu-s judecator, sunt ziarist, gandesc la fel ca si tine! As vrea sa vad o conferinta de presa! Ca ma tem sa nu fie o chestie de PR, pentru ca e Ziua Nationala, are o anumita conotatie!

Pe de alta parte, observ ca jurnalist ca exista un dublu limbaj al celor de la UDMR, ca atunci cand depun coroane de flori, pe ele scriu ca Romania s-a unit cu Ardealul, si-n ungureste, pe partea cealalta scrie ca Romania a furat Ardealul! Pe de alta parte imi dau seama ca sunt cetateni romani, la fel ca si noi, domnii astia care sunt la UDMR, pentru ca Marko Atilla n-a vrut sa fure doar Ardealul, a vrut sa fure si despagubirile de la ANRP", declara realizatorul TV.

Scandalul "Kovesi da dreptate Antena 3!" - CSM sesiseaza CNA si acuza televiziunea de manipulare

Antena 1, Antena 3 si Realitatea TV, somate de CNA - cu ce au gresit

Potrivit Legii audiovizualului, presa trebuie sa respecte "asigurarea unei distinctii clare intre fapte si opinii", precum si "informarea cu privire la un fapt sau un eveniment sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credinta".

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Antena 3 somata public, #Antena 3 CNA , #Antena 3