Antena 3 e la locul ei. Tariceanu castiga un nou mandat de senator pe listele PSD

Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 09:17
13359 citiri
Antena 3 e la locul ei. Tariceanu castiga un nou mandat de senator pe listele PSD

E greu de explicat cum un politician de talia lui Calin Popescu-Tariceanu poate decadea intr-atat.

A fost prim-ministru, a fost presedinte al PNL, dar pentru ca nu a acceptat o pozitie de linia a doua, a facut toate compromisurile posibile si mi se pare ca s-a transformat intr-un fel de Ciorbea. Nu ciorba, Ciorbea, avocatul propriului sau popor, cel care a deschis o ancheta sa descopere daca a tusit Oprescu in arest.

In opinia mea, Calin Popescu-Tariceanu a acceptat sa fie marioneta lui Victor Ponta doar pentru a primi sefia Senatului si a transformat aceasta camera a Parlamentului intr-o rusine, incununata marti cu votul prin care Dacian Ciolos a fost chemat sa fie tras la raspundere ca de ce ANAF aplica, in sfarsit, legea si in cazul afacerilor lui Dan Voiculescu, aflate sub protectia statului pana mai ieri.

Cum va ramane in istoria politica fostul premier? Probabil, exact asa cum munceste astazi sa fie pastrat in memorie. De ce sa devina un Ionescu-Quintus cand poate fi un Adrian Paunescu al liberalilor sau nici macar atat, ca nu stie sa scrie poezii.

In spatele unui discurs "de dreapta", il vad pe Popescu-Tariceanu cum a devenit un asociat al PSD care traieste cu speranta ca Liviu Dragnea sa-i arunce un oscior de ros si sa primeasca zece locuri si pentru viitoarea legislatura.

Din pacate, in acest moment, avem prea putini politicieni care sustin reformarea societatii, iar o alianta anti-reforma e tot timpul pregatita sa intre in actiune. Credea cineva ca scandalul plagiatelor va ramane fara efect? Ca generalul Gabriel Oprea va sta cu mainile in san si va privi cum ii dispar doctoartele, academia, banii si functiile?

Sa nu fim prea optimisti, va exista o alianta a coruptilor formata din Oprea-Dragnea-Tariceanu, una care va castiga voturi si va avea o bucata importanta din Parlament.

In acest moment, au sanse tot mai mari sa obtina chiar majoritatea.

Calvarul nu s-a terminat, e abia la inceput. De partea cealalta, e Facebook, un presedinte slab, Dacian Ciolos si cativa tehnocrati. Puneti cele doua forte in balanta si vedeti spre cine inclina. Vedeti cati inamici are democratia din Romania astazi si cati o asteapta la colt s-o culce la pamant cu batele.

Nu vad niciun motiv de optimism, iar cele mai multe semne de intrebare vin dinspre PNL, un partid lipsit de leadership. Cred ca Vasile Blaga si Alina Gorghiu sunt depasiti de situatie. Luptele interne l-au blocat si pe Catalin Predoiu, iar constructia marelui partid de centru-dreapta se apropie de un mare fiasco, in cazul in care nu va reusi sa castige Primaria Bucurestiului.

Conducerea PNL nu reuseste sa vina cu un candidat credibil si se asteapta sa castige alegerile generale. E grav, iar aceasta slabiciune si deruta ideologica din randul liberalilor ii transforma in personaje negative, prinsi in situatii de neimaginat.

In Senatul Romaniei, reprezentantii PNL au votat pentru Dan Voiculescu. E greu sa nu te gandesti la cat de slabi sunt daca le e atat de frica sa nu fie alungati din studiourile Antenei 3 de catre Mihai Gadea si Mircea Badea.

Cum vor ei sa castige alegerile doar Klaus Iohannis stie, cel care deocamdata urmareste evenimentele cu atentie si preocupare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. ”PNL-PSD continuă acapararea statului român”
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#PNL Antena3, #Tariceanu Antena3, #Antena3 scandal ANAF , #Antena 3