Antena 1 si OTV, amendate de CNA la cererea sotiei lui Petre Roman

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 20:43
3344 citiri
Antena 1 si OTV, amendate de CNA la cererea sotiei lui Petre Roman

Antena 1 si OTV au fost amendate, marti, de CNA la cererea sotiei lui Petre Roman. Silvia Roman a reclamat cele doua posturi Tv la CNA pentru emisiunile "Acces Direct" si "Dan Diaconescu Direct" din 27 si 28 septembrie, in care s-a spus ca l-a parasit pe sotul ei, Petre Roman, si ca a plecat de acasa impreuna cu copilul cuplului, aceste informatii neadevarate afectandu-i imaginea.

Intruniti in sedinta publica in data de 23.11.2010, membrii Consiliului National al Audiovizualului au hotarat sa aplice o amenda de 15.000 de lei postului Antena 1 si o amenda de 10.000 de lei postului OTV pentru emisiunile "Acces direct" si "Dan Diaconescu Direct".

Sotia lui Petre Roman a reclamat Antena 1 si OTV la CNA

Membrii Consiliului isi motiveaza decizia intr-un comunicat de presa, explicand ca in aceste emisiuni a fost abordat un subiect preluat din presa, care a adus un serios prejudiciu de imagine familiei Silvia si Petre Roman (art. 42 alin. 1 din Codul audiovizualului care reglementeaza dreptul oricarei persoane la propria imagine, precum si pe cele ale art. 36 alin. 1 si 2 din Codul CNA care reglementeaza dreptul oricarei persoane la respectarea vietii sale private si de familie).

Silvia Roman (Silvia Chifiriuc inainte de casatoria cu Petre Roman) a sesizat, prin intermediul unui cabinet de avocatura, Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cerand sanctionarea postului Antena 1, pentru emisiunea "Acces Direct" din 27 septembrie, si a televiziunii OTV, pentru programul "Dan Diaconescu Direct" din 28 septembrie.

Emisiunea "Acces Direct" a avut titlul "Sotia lui Roman a fugit? Silvia Chifiriuc ar fi plecat cu baietelul" si a fost moderata de Simona Gherghe. Potrivit sesizarii transmise CNA, in emisiune s-au facut afirmatii precum: "Toamna se numara despartirile la casele mari", "Se vorbeste despre o posibila depresie a Silviei Roman", "Fara nicio o explicatie, Silvia Chifiriuc l-ar fi luat pe micutul Petrus si dusa a fost", "Nimeni nu stie care sunt motivele si unde a plecat cantareata".

"Singura dovada a fost facuta de Antena 1 in modalitatea: Petre Roman nu a vrut sa comenteze aceasta stire", potrivit sesizarii trimise CNA de casa de avocatura care o reprezinta pe Silvia Roman.

Pe de alta parte, emisiunea "Dan Diaconescu Direct" a avut titlul "Silvia Chifiriuc a dat bir cu fugitii?", fiind realizata de Dan Diaconescu si Gabriel Badiu. Conform sesizarii, pe parcursul emisiunii au fost repetate fraze precum: "Silvia Chifiriuc a plecat de acasa", "L-a parasit pe Petre", "A luat si copilul cu ea".

Totodata, Silvia Roman spune in sesizarea transmisa CNA ca Antena 1 si OTV au refuzat sa-i transmita copii ale emisiunilor reclamate, fapt pentru care un drept la replica a fost "imposibil de exercitat".

OTV, amendat si pentru dosarul DNA al lui Dan Diaconescu

Consiliul a mai aplicat inca o amenda de 20.000 de lei postului OTV.

Pe parcursul a sase editii ale emisiunii "Dan Diaconescu Direct", in timpul dezbaterilor purtate in studio de moderator impreuna cu invitatii despre "dosarul DNA al lui Dan Diaconescu", s-au incalcat prevederile art. 71 alin. 1 lit. a si b din Codul de reglementare a continutului audiovizual referitor la asigurarea informarii corecte si a pluralismului si cele ale art. 42 (1) din Codul audiovizualului care reglementeaza dreptul oricarei persoane la propria imagine.

Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Petre Roman, #silvia chifiriuc cna, #amenda cna silvia chifiriuc roman , #stiri media