Antena 1, sanctionata dur din cauza lui Cheloo

Marti, 10 Decembrie 2013, ora 21:15
5792 citiri
Antena 1, sanctionata dur din cauza lui Cheloo

Consiliul National al Audiovizualului a decis, marti, sa amendeze televiziunea Antena 1 cu suma de 10.000 de lei, dupa ce cantaretul Cheloo a facut comentarii, in cadrul unei emisiuni "X Factor", care, potrivit CNA, a discriminat homosexualii.

In emisiunea din 24 noiembrie, juratul Cheloo i-a spus unui concurent gay (Paolo Lagana) care tocmai iti terminase prestatia: "Ai cantat, eu dispretuiesc tot ceea ce esti, ce reprezinti, si tara asta te va trimite acasa, cu siguranta".

Momente tensionate la X Factor: Concurent umilit de un jurat pentru ca e homosexual (Video)

CNA a primit un numar de circa 700 de reclamatii, in urma afirmatiilor lui Cheloo, iar CNA a decis amendarea postului tv cu suma de 10.000 de lei, informeaza Realitatea Tv.

Asociatia Accept a fost una dintre cele care au reclamat faptul ca artistul a discriminat public un concurent.

"Catalin Stefan Ion, cunoscut sub numele de Cheloo, in calitate de membru al juriului, a discreditat in mod public pe unul din concurenti, din motive ce tineau de orientarea sexuala a acestuia", a transmis asociatia.

Sute de romani au luat cu asalt CNA din cauza unui jurat de la X Factor: E jignitor ce-a facut!

Reprezentantul Antena 1 a declarat, in cadrul sedintei CNA de marti, ca juratul si-a exprimat o opinie, care nu a fost insa impartasita de ceilalti membri ai consiliului: "Nu a existat nicio instigare la ura, la violenta, iar concurentul nu a fost afectat in vreun fel. Pozitia lui in concurs nu a fost afectata in niciun fel".

Cristina Trepcea, membru CNA, a afirmat insa ca cei trei jurati reprezinta postul, iar Narcisa Iorga a spus ca "membrii juriului si modul in care au fost alesi tine de politica editoriala a postului".

Sanctiunea a fost aplicata cu sase voturi pentru si trei impotriva, Narcisa Iorga votand impotriva amenzii, deoarece a vrut una in valoare de 80.000 de lei.

Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicușor Dan se află pe primul loc în intențiile de vot ale bucureștenilor. Cât de mulțumiți sunt locuitorii Capitalei de cum arată orașul lor SONDAJ
Nicuşor Dan, actualul primar al Capitalei se află pe primul loc în intenţiile de vot ale bucureştenilor pentru postul de primar general, cu 31% din opţiuni, urmat de Gabriela Firea cu 24% şi...
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
CTP, în stare de intoxicație înainte de alegeri: ”Alung duhurile rele cu matematică, nu cu usturoi”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care a avut în ultima perioadă reacții acide despre unii candidați la Primăria Capitalei, a publicat pe rețelele sociale un text surprinzător, în care...
#CNA amenda Antena 1 Cheloo, #amenda Cheloo X Factor, #Cheloo concurent gay X Factor , #CNA