Antena 1, amendata dupa ce Guta si-a batut iubita gravida la TV

Marti, 29 Septembrie 2015, ora 19:42 5918 citiri
Foto: CNA

Intrunit in sedinta publica marti, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat rapoartele intocmite de Directia Monitorizare ca urmare a reclamatiilor primite si a decis amendarea posturilor Antena 1 si Kanal D.

Astfel, amenda aplicata postului Kanal D este de 10.000 de lei, motivul fiind acela ca in emisiunea "WowBiz" nu au fost respectate prevederile art. 40 alin. (3) din Codul de reglementare a continutului audiovizual.

Sanctiunea s-a aplicat pentru trei editii ale emisiunii, respectiv cele transmise in zilele de 21, 22 si 23.07.2015, arata un comunicat CNA.

In ceea ce priveste amenda aplicata Antena 1, valoarea acesteia este de 50.000 de lei. In comunicat CNA mentioneaza ca "la difuzarea emisiunii 'Un show pacatos', radiodifuzorul a incalcat prevederile art. 40 alin. (3) din Codul de reglementare a continutului audiovizual, conform carora 'Moderatorii, prezentatorii si realizatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta'.

Sanctiunea s-a aplicat pentru noua editii ale emisiunii, raportul de monitorizare analizat cuprinzand diferite editii transmise in perioada aprilie - septembrie 2015".

Una dintre editiile acestei emisiuni a ajuns pana in presa britanica, tabloidul Daily Mail postand pe site imagini cu Nicolae Guta care isi loveste iubita gravida.

Cum ajunge Romania in presa britanica: Cu Guta care si-a batut iubita gravida la TV

"Acesta este momentul in care 'regele muzicii tiganesti' din Romania si-a atacat iubita insarcitata in timpul unei emisiuni in direct, dupa ce a descoperit ca se culcase cu fiul sau vitreg", se arata intr-un articol recent publicat de Daily Mail.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News