Andra Miron Diaconescu, redactor-sef al canalului de stiri Euronews Romania: "Vom lucra in slujba publicului cu obiectivitate si impartialitate"

Miercuri, 24 Martie 2021, ora 15:54
7882 citiri
Andra Miron Diaconescu, redactor-sef al canalului de stiri Euronews Romania: "Vom lucra in slujba publicului cu obiectivitate si impartialitate"
Andra Miron este redactor sef la Euronews FOTO captura Facebook/ Andra Miron

Redactorul-sef al canalului de stiri Euronews Romania, Andra Miron Diaconescu, recent desemnata in aceasta functie, a declarat miercuri ca echipa pe care o va conduce va lucra in slujba publicului cu obiectivitate si impartialitate.

"Euronews este un brand international pe care romanii il cunosc foarte bine, iar faptul ca voi conduce echipa din Romania ma investeste cu o foarte mare responsabilitate. Rolul meu va fi sa creez, pentru inceput, aceasta echipa, iar ea va lucra in slujba publicului cu obiectivitate, cu impartialitate si va aduce diversitatea informatiei.

Voi avea grija ca echipa Euronews Romania sa fie dedicata valorilor Euronews World, bazate pe independenta, etica si integritate si va respecta linia editoriala a Euronews World 'All Views'", a afirmat Andra Miron Diaconescu la conferinta de presa in care a fost prezentata, care a avut loc in holul rectoratului Universitatii Politehnica din Bucuresti (UPB).

Ea a spus ca Euronews Romania va prezenta realitatile din Romania, dar va avea si "continut european si international".

A fost recrutata de Euronews si va fi angajata a statiei-mama

CEO al Euronews, Michael Peters, a apreciat ca Andra Miron Diaconescu are "experienta foarte vasta in jurnalism, in stiri".

"A mers pe mai multe cai in activitatea sa de jurnalist si avem incredere ca ea este cea care va sustine si va fi pazitorul valorilor Euronews in acest proiect. Este gata sa recruteze intreaga echipa pentru biroul de aici. Procesul de recrutare va tine de Euronews Romania", a spus Michael Peters.

Acesta si-a exprimat increderea ca Euronews Romania "va functiona" si a adaugat ca "este un pas mare pentru Romania".

"Ceea ce vad astazi, aici - asa cum s-a intamplat in Albania, Georgia, cu care am stabilit o relatie de parteneriat si nu avem esecuri - este un pas mare pentru Romania, pentru ca este o tara importanta in Europa. Stabilirea acestei relatii este ca un pod, o punte, care poate fi traversata in ambele sensuri. Noi venim si vorbim despre ceea ce putem face in Romania, dar si voi puteti sa veniti catre noi si sa vorbiti despre ceea ce se intampla in Romania. Deci, este o punte bidirectionala", a mai spus Michael Peters.

De ce a ales Euronews Romania

El a declarat ca a ales Romania gratie increderii in Universitatea Politehnica din Bucuresti.

"Cand am lansat aceasta strategie, nu ne-am gandit la o tara in mod deosebit. Nu conteaza tara, ci partenerul, pentru ca acest contract trebuie bazat pe incredere totala. De ce Romania? Pentru ca am gasit partenerul potrivit. (...) Romania, bineinteles, era partener deja. Piata este foarte importanta si cu cat este mai importanta, cu atat avem mai multa incredere in partener. Consideram ca Universitatea Politehnica Bucuresti, prin Mihnea Costoiu, va fi partenerul perfect. Nu-mi pasa de sisteme politice. Cand vin aici imi place partenerul", a subliniat Peters.

Rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a afirmat ca noul proiect va oferi "jurnalism de calitate si informatii echidistante unui public care are nevoie de ele mai mult ca niciodata".

"Euronews Romania este atat o initiativa educationala, cat si o realizare media. Si ce loc mai bun sa gazduiasca libertate de gandire si de exprimare, evident, decat o universitate cu doua secole de traditie", a spus Costoiu.

Ce spun cei de la Euronews despre Andra Miron

"Andra are o experienta de 17 ani in jurnalism si management media si a lucrat pentru branduri media consacrate precum B1 TV, National TV si Realitatea TV. Este o prezentatoare bine-cunoscuta in Romania si are o vasta experienta de lucru in mediul de stiri si stiri de ultima ora, conform Pagina de Media.

Alegeri parlamentare 2020. Analiza Euronews: "Va castiga indiferenta?" VIDEO

De-a lungul anilor, a ocupat mai multe pozitii-cheie in redactii, in calitate de reporter, editor senior, supervisor, producator executiv, editor al zilei sau prezentator TV si a dezvoltat abilitati de management importante.

Andra are diploma de licenta in jurnalism si diploma de master in management media. A castigat mai multe burse in SUA si UE, precum si premii profesionale."

Cine este Andra Miron

In 2001, Andra Miron s-a angajat la site-ul Apropo.ro. In 2002 a plecat la postul B1 TV, unde a stat un an.

Din 2003 pana in 2005 a lucrat la postul National TV, iar in aprilie 2005 a intrat in echipa Realitatea TV.

In mai 2019, dupa 14 ani, Andra Miron a plecat de la Realitatea TV, dupa cum Paginademedia.ro a scris aici. Andra Miron a trecut in comunicare. Mai exact a fost Director de Comunicare la Consiliu Judetean Ilfov, pe vremea in care era condus de Marian Petrache (PNL)

Din anul 2017 este si profesor asociat la Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii.

Euronews a semnat un parteneriat cu Universitatea Politehnica din Bucuresti pentru a lansa Euronews Romania, un canal de stiri nou, independent, destinat publicului vorbitor de limba romana, primul proiect de acest tip lansat in Uniunea Europeana.

Euronews Romania este filiala marcii Euronews, care va livra stiri locale, regionale, nationale si internationale prin TV si platforme digitale.

Noul canal de stiri va avea propria echipa de jurnalisti si corespondenti din toata Romania, dar si de la Bruxelles. Pana la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajati la nivel local.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Andra Miron, #Euronews, #redactor sef , #stiri media