Amenzi drastice pentru Antena 3 și România TV, blocate în CNA de fosta șefă a instituției: „Fără mine nu aveţi cvorum"

Miercuri, 08 Septembrie 2021, ora 07:2716251 citiri
Amenzi drastice pentru Antena 3 și România TV, blocate în CNA de fosta șefă a instituției: „Fără mine nu aveţi cvorum"
Una dintre amenzile propuse era de 200.000 de lei pentru Romania TV FOTO Paginademedia

Mai multe amenzi propuse a fi acordare posturilor de televiziune România TV și Antena 3, în special pentru modul în care au tratat subiectul Clotilde Armand şi presupusele „voturi furate” în noaptea alegerilor pentru Locale, au fost blocate de fosta șefă a CNA, Monica Gubernat, care a refuzat să voteze, pentru a nu fi asigurat cvorumul necesar luării unei decizii, arată paginademedia.ro.

Potrivit sursei citate, fosta şefă a CNA putea să voteze „contra", dar a ales să se retragă complet, boicotând astfel o decizie a Consiliului.

„Fără mine nu aveţi cvorum", a spus Gubernat, acuzându-şi colegii din CNA de lipsă de imparţialitate şi vot politic.

În principal, Gubernat nu a fost de acord cu propunerea de 200.000 de lei amendă pentru România TV, propusă de Mircea Toma. A criticat şi argumentele din spatele propunerii.

„În opt ani de zile de CNA nu am văzut o lipsă atât de crasă de imparţialitate din partea membrilor în modul în care tratează posturile.

Toate observaţiile pe care le-aţi făcut cu privire la acest post sunt în flagrantă contradicţie şi lipsă de imparţialitate. Toate observaţiile nu au legătură cu legea audiovizualului”, a afirmat Gubernat în şedinţa forului, potrivit paginademedia.ro.

Şedinţa de marți a CNA a avut 8 membri prezenţi, din 11. Pentru ca votul să se poată defăşura, trebuie să fie prezenţi minim 8 oameni. Astfel, în situaţia în care Monica Gubernat a refuzat să voteze, consiliul a rămas fără cvorum. „Voi vota întotdeauna propuneri raţionale, echidistante şi echilibrate”, a mai arătat Gubernat.

În lipsa cvorumului, o decizie privind amendarea a fost amânată.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News