Aberatia zilei: "Arta erotica" a lui Capatos, Biblia si CNA

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 12:59
13033 citiri
Aberatia zilei: "Arta erotica" a lui Capatos, Biblia si CNA
Foto: captura YouTube / Antena1

CNA nu a amendat, marti, emisiunea lui Dan Capatos de la Antena 1 decat pentru limbajul injurios folosit in 9 EDITII, nu si pentru bataia administrata in direct de manelistul Nicolae Guta amantei sale insarcinate. Avocatii trustului au invocat argumente absurde, iar majoritatea din CNA a decis ca legea... nu interzice bataia dupa ora 23:00.

Asta in contextul in care paruiala administrata de Guta iubitei sale ne-a facut celebri si peste hotare, episodul fiind comentat in presa britanica, dar si in Mexic, dupa cum a dezvaluit Pagina de Media.

Cum ajunge Romania in presa britanica: Cu Guta care si-a batut iubita gravida la TV

Totusi, cei mai multi membri din CNA au fost de parere ca episodul respectiv nu trebuie sanctionat pentru ca legea nu ar interzice asemenea comportamente dupa ora 23:00.

Antena 1, amendata dupa ce Guta si-a batut iubita gravida la TV

"Legea audiovizualului nu este cunoscuta nici macar de membrii CNA. Legea interzice astfel de comportamente, cum sa nu le interzica! Numai ca depinde in ce ton si cu cata luciditate citesti articolele de lege, repet, daca sunt citite. (...) Nu poti sa faci o afirmatie de acest fel, total iresponsabila, ca pana la ora 23:00 nu poti sa faci anumite lucruri si dupa ora 23:00 putem sa ne apucam de batut, de violat, pentru ca nu ne interzice legea", a declarat indignat Valentin Jucan, membru CNA, pentru Ziare.com.

Acesta a subliniat faptul ca CNA este, potrivit legii, aparatorul interesului public, nu al trusturilor de presa sau al invitatilor lor.

"In ultimii 5 ani se poate constata ca spatiul audiovizualului romanesc a devenit tot mai pestrit, iar violenta care caracterizeaza unele emisiuni este tot mai vizibila. In acelasi timp, aparatorii posturilor de televiziune in fata CNA au inceput sa sustina si sa dezvolte fel de fel de teze, care mai de care mai hazlii, una dintre ele fiind urmatoarea: Daca cei aflati in platou au contract cu postul de televiziune, isi asuma ceea ce se intampla in timpul emisiunii, iar membrii CNA nu pot sa faca nimic.

Aceasta afirmatie pana la un anumit punct este valabila, numai ca CNA nu este garantul interesului celui din platou. Legea spune ca membrii CNA sunt garanti ai interesului public. Noi trebuie sa ii protejam in primul rand pe cei din fata televizoarelor, apoi vedem daca este cazul sa discutam despre cei aflati in platou.

Deja s-a format o majoritate si s-a vazut in celebrul caz al fetei violate la Vaslui, cand s-a prezentat un contract si s-a spus ca CNA nu are ce sa faca. Adica, daca maine o femeie este luata si tavalita intr-un studio de televiziune, ea semnand un contract iresponsabil, conform acestei teze CNA nu ar putea sa faca nimic.

Miile de reclamatii pe care le-am primit din partea femeilor care vad cum sunt transformate la televizor in obiecte sexuale, in casnice care merita sa fie batute si 'corectate preventiv' n-ar putea primi raspuns, c-asa au spus unii", a comentat Valentin Jucan.

Scuza unui membru CNA: Bataia n-ar fi fost reala

Intrebat cum s-au purtat discutiile in sedinta CNA pe tema Guta, Valentin Jucan a explicat ca un argument al celor care s-au opus amendarii postului dupa ce au vazut imaginile a fost faptul ca bataia n-ar fi fost... reala.

"Membrii CNA au fost pe jos de ras (n-am priceput de ce) spunand ca aceea nu a fost bataie reala. Chiar Razvan Popescu a spus ca n-a votat pentru sanctiune, fiindca el nu crede ca a fost o bataie reala. Dar amenda nu se da nici daca bataia e reala sau nu, nici daca s-a dat o palma, sau doar un pumn, sau cinci sau zece!

Va dati seama care este nivelul? O palma inseamna atentionare si bataia e de la cinci pumni in sus sau cum?!", se intreaba Jucan.

Intrebat daca nu ar trebui sa existe un mesaj de atentionare pentru telespectatori in cazul in care acele emisiuni ar fi de fapt regizate, el a raspuns ca acesta "este un alt aspect care poate fi incriminat".

"Deocamdata, ieri, la CNA, in cazul nostru, nu a existat un indiciu. Dar daca nu exista un indiciu in acest sens, un contract pus pe masa care sa ateste ca totul a fost regizat, atunci voteaza in functie de ce vezi pe ecran, nu de senzatiile pe care le ai, ca e sau nu e bataie, pentru ca senzatiile nu conteaza.

Membrii CNA trebuie sa ii protejeze pe cei din fata televizoarelor, deci pe cei care au crezut ca este o bataie reala acolo. Doar nu era un schimb de experienta intre doi intelectuali", a comentat ironic Valentin Jucan.

Arta erotica a lui Capatos

In plus, acesta a atras atentia si asupra unor argumente cu totul surprinzatoare invocate de aparatorii trustului Intact.

"Avocatul trustului ne-a vorbit despre faptul ca ceea ce am vazut la Capatos in emisiune este 'arta erotica' si ca, de fapt, ceea ce vedem in emisiunile lui regasim si in... versetele biblice.

Ne-a citat din Biblie! Deci daca noi amendam emisiunea lui Capatos inseamna ca respingem Biblia?!", ne-a declarat acesta, precizand ca singura care a fost "iritata" de aceasta chestiune a fost Dorina Rusu.

Pe de alta parte, majoritatea din CNA nu a fost impresionata nici de faptul ca Romania s-a facut de ras in presa externa din cauza paruielii lui Guta in direct.

"Membrii consiliului au spus ca, de fapt, nu s-a vorbit despre postul de televiziune, s-a vorbit despre un rege al tiganilor care are mai multe femei", a explicat indignat Valentin Jucan.

"Bai, dobitocule!" - o opinie, nu o jignire

Se pare ca in ultimii ani CNA accepta ca argument existenta unor contracte intre realizatorii de emisiuni de cancan si personajele pe care le promoveaza, contracte care ar interzice amestecul CNA.

"Problema cu contractul am descoperit-o pentru prima data in cazul fetei Andei Calugareanu, Ioana Tufaru. Acolo am vazut sume, bani etc. Ei, cei de la 'Maruta', de la Simona Gherghe, spun ca, de fapt, ajuta acele persoane si ca emisiunile lor au rol de a-i sustine financiar, de a-i sprijini moral pe cei din studio. Haideti sa ne uitam unde este Ioana Tufaru acum! Stim unde a fost vazuta, la groapa de gunoi, cauta prin gunoi... Care a fost rostul mega-circului de la Antena 1? A fost unul singur - rating si bani", a reamintit Valentin Jucan.

In context, Valentin Jucan a mentionat faptul ca majoritatea din CNA a decis, printre altele, si ca expresii precum "bai, dobitocule!" reprezinta... opinii si nu pot fi sanctionate.

"In acest moment, cel mai grav este ca CNA nu doar ca nu tine cont de ce se intampla pe ecrane, ci faptul ca, prin deciziile pe care le ia, CNA da voie televiziunilor sa faca ceea ce fac. In momentul in care, prin decizie, scotand un anumit aspect, declarandu-l indirect ca fiind conform legii, spunand si la microfon in sedinta de plen ca dupa ora 23:00 poti sa bati pe cine vrei, CNA devine mult mai toxic decat daca nu ar exista.

Televiziunile vor veni si vor spune: 'N-ati zis dvs acum o luna ca avem voie? Am facut ceea ce ati zis ca avem voie. Nu sunteti voi unica autoritate de reglementare in domeniul audiovizual? Ne-ati reglementat'", a subliniat Valentin Jucan.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, dispus să-i ia locul lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei. "Dacă partidul o cere, da"
Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a declarat, joi, 18 aprilie, la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei în locul lui Cătălin Cîrstoiu, dacă PSD îi cere...
#CNA Guta bataie Capatos biblie, #amenda CNA Valentin Jucan Guta, #Valentin Jucan amenzi CNA , #CNA