4 sfaturi pentru a reduce consumul produselor de papetarie

Luni, 04 Decembrie 2017, ora 16:56
7150 citiri
4 sfaturi pentru a reduce consumul produselor de papetarie

De la hartie la carton, de la notite autoadezive la bibliorafturi, produsele de birou isi gasesc utilitatea in orice firma sau companie. Acestea sunt folosite zilnic pentru organizarea si desfasurarea cu succes a unui business.

Prin urmare, suplimentarea stocului de papetarie necesar reprezinta una din cheltuielile recurente ale unei afaceri. Companiile din Romania aloca un buget lunar de pana la 90 Lei pe luna/angajat pentru astfel de produse.

Pentru a nu face risipa de consumabile si bani, iata cum putem folosi mai inteligent produsele de papetarie la birou, in functie de specificul lor:

1. Nu risipi hartia pentru copiator! Foloseste caiete office pentru insemnarile tale

Unul dintre obiceiurile nepotrivite deprinse la locul de munca este sa folosim in exces hartia A4 pentru copiator, ori de cate ori avem de facut diverse insemnari, notite, calcule, schite etc.

Mai mult, de obicei folosim o intreaga coala de hartie doar pentru a nota cateva randuri, dupa care o aruncam la cosul de gunoi sau o abandonam printr-un sertar. Dar hartia pentru copiator este un produs de papetarie indispensabil intr-un birou, asa ca nu ar trebui sub nicio forma risipita! Poti avea oricand nevoie de ea, pentru a printa urgent paginile unui contract sau alte documente oficiale.

Asadar, invata sa faci economie de hartie si sa-ti organizezi mai bine notitele, cu ajutorul unui caiet office! Un caiet pentru birou este un produs de papetarie care poate fi foarte util si eficient. Il poti tine undeva la indemana, iar de fiecare data cand ai ceva important de notat poti apela confortabil la el.

Exista o diversitate mare de astfel de caiete, de diferite dimensiuni sau chiar cu microperforatii de desprindere a filelor si separatoare color pentru organizarea insemnarilor.

2. Nu folosi notitele autoadezive pe post de carti de vizita

Viu colorate si de dimensiuni reduse, notitele autoadezive sunt printre cele mai utile si indragite produse de papetarie. Asta nu inseamna ca trebuie sa le folosesti in mod excesiv sau gresit, cum ar fi pe post de carti de vizita. Notitele autoadezive sunt destinate pentru memo-uri, asa ca nu le risipi pentru a nota ineficient datele tale de contact sau ale firmei!

In plus, aceasta modalitate nu este deloc potrivita pentru a te prezenta in fata unui potential client sau colaborator. Pentru carti de vizita elegante, foloseste un carton special pe care sa printezi datele de contact intr-o forma cat mai atractiva si la calitate maxima.

3. Utilizeaza plicuri din plastic pentru documente, care pot fi refolosite

In loc sa folosesti plicuri A4 si A5 fabricate din hartie, opteaza mai bine pentru cele din plastic! Astfel, ori de cate ori mergi la un colaborator pentru a-i prezenta un contract in format fizic sau anumite documente, poti refolosi acelasi plic special.

Un astfel de plic reprezinta o alternativa in materie de papetarie mult mai utila si durabila pentru transportare/prezentare documente, comparativ cu plicurile clasice, din hartie, de unica folosinta.

4. Nu face rabat la calitate

Alegerea produselor de papetarie mai ieftine, de slaba calitate, nu te ajuta deloc sa faci economii. Dimpotriva!

Spre exemplu, calitatea hartiei pentru copiator influenteaza claritatea printurilor. Daca folosesti o hartie de slaba calitate, poti fi pus in situatia in care trebuie sa printezi de mai multe ori acelasi lucru, pana reusesti sa obtii un rezultat acceptabil. Astfel, risipesti coli de hartie si tus.

Asigura-te ca alegi produse de la cei mai buni producatori, la cel mai bun raport calitate-pret: Xerox Business, Xerox Transit, Euro Basic, Colotech, Color Copy etc.

Poti cumpara de la acesti producatori prin intermediul OfficeClass, magazin online de birotica si papetarie, la preturi cu adevarat avantajoase (reduceri si oferte cadou). Alege un singur furnizor pentru a economisi timp, energie si bani. Foloseste produsele de papetarie cu atentie, cat mai organizat!

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#produse papetarie, #papetarie birou , #publicitate