Cand isi vor primi platile compensatorii angajatii de la Mechel

Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 08:35
1894 citiri
Cand isi vor primi platile compensatorii angajatii de la Mechel
Foto: Arhiva

Pensiile si platile compensatorii datorate angajatilor de la Mechel vor fi platite incepand de saptamana viitoare, iar muncitorii disponibilizati vor fi pregatiti pentru activitatile pe care si le-a anuntat in zona (judetul Cluj - n.red.) Grupul Bosch, a anuntat, joi seara, Mariana Campeanu, ministrul Muncii.

"As putea sa spun acum ca, astazi (joi - n.red.), au inceput sa se faca platile la Oltchim (...) Incepand de saptamana viitoare vor fi achitate pensiile si platile compensatorii la Mechel. Mai mult decat atat, acolo va veni o firma foarte mare, este vorba despre Bosch, care va face angajari. Acolo, noi acum pregatim oamenii disponibilizati de Mechel in activitatile pe care vrea sa le desfasoare Bosch", a afirmat Campeanu, la un post de televiziune.

Miercuri, premierul Victor Ponta a anuntat, in deschiderea sedintei saptamanale de guvern, ca Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a eliberat, in aceeasi zi, suma de 4,8 milioane lei pentru plata salariilor angajatilor de la Mechel.

La randul sau, Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a mentionat ca Mechel Campia Turzii este, deja, in procedura de insolventa si ca platile sunt decise de catre administratorii judiciari, existand garantia ca banii vor fi utilizati pentru salarii.

Pe de alta parte, prima transa de TVA, in valoare de 93,93 milioane lei, a fost decontata catre Mechel Campia Turzii, o parte din bani fiind retinuta insa in contul datoriilor firmei rusesti catre statul roman, a anuntat, marti, Prefectura Cluj.

In Romania, Mechel a decis, in luna martie, sa-si vanda cele cinci unitati de productie pentru 52 de euro catre o societate necunoscuta. Astfel, Nikarom - o societate cu trei salariati si o cifra de afaceri de 340.000 de euro, a achizitionat pentru 70 de dolari combinatele Mechel Campia Turzii, Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste, care, impreuna, realizau o cifra de afaceri de 850 de milioane de euro.

Societatea Invest Nikarom este controlata de catre Victor Ciumakov si Svetlana Ciumakova, parintii Olgai Ciumakova, sefa reprezentantei Mechel la Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#plati compensatorii angajati Mechel, #disponibilizari Mechel Campeanu plati , #angajati