Misterul mecanismului Antikythera: Descoperirea momentului când a pornit, înainte de nașterea lui Iisus VIDEO

Vineri, 15 Aprilie 2022, ora 02:23 7648 citiri
Misterul mecanismului Antikythera este încă de nepătruns FOTO: Live Science

O echipă de experți din Grecia a cercetat neobișnuitul mecanism Antikythera, descoperit în urmă cu mai bine de un secol în insula cu același nume din Marea Mediterană. Acum, ei susțin că au descifrat un mister legat de acest prim ”computer” realizat în lume, care ar fi ”pornit” pentru prima dată pe 22 decembrie 178 î.Hr.

De-a lungul anilor, cercetătorii au reunit cu minuțiozitate numeroasele fragmente ale mecanismului Antikythera, pentru a-și da seama cum a fost creat și în ce scopuri a fost el construit, cu aproximativ 2.000 de ani în urmă, potrivit Live Science.

Există în prezent multe întrebări legate de acest misterios mecanism: Cine l-a creat? Unde au locuit cei care l-au realizat? De ce l-au construit și de la ce dată a pornit? Acum, o echipă de cercetători din Grecia, Aristeidis Voulgaris, Christophoros Mouratidis și Andreas Vossinakis au trimis o lucrare spre publicare în revista arXiv, în care susțin că potrivit descoperirilor lor, mecanismul Antikythera ar fi ”pornit” în data de 22 decembrie 178 î.Hr., adică cu mult înainte de nașterea lui Iisus Hristos.

Descoperire prețioasă în Biserica Sfântului Mormânt: Era cu adevărat uimitor în locul unde a fost răstignit Iisus Hristos

Aceasta este cea mai veche dată, care se bazează pe calculele efectuate pe mecanism. Experții susțin că o eclipsă de Soare din acea zi a durat peste 12 minute. În al doilea rând, a doua zi, pe 23 decembrie, a fost solstițiul de iarnă, o zi importantă pentru popoarele antice.

Cercetătorii greci notează că festivalul Isia, care o sărbătorea pe zeița egipteană Isis, a fost sărbătorită atât în Egipt, cât și în Grecia, în acea vreme.

În plus, fazele Lunii au început în 22 decembrie ale aceluiași an, au scris experții în lucrarea lor. Această combinație de evenimente a creat o ”coincidență foarte rară”, care ar face să fie ziua de început a mecanismului Antikythera, susțin cercetătorii.

Un fizician american susține o nouă teorie: ”Dumnezeu și lumile sunt infinite”

Data de început ”ar trebuie să fie importantă și ușor de detectat”, a spus Aristeides Voulgaris, autorul principal al lucrării și liderul Proiectului FRAMe.

Această dată inițială de pornire a mecanismului misterios contează, deoarece este ziua pe care s-ar baza toate calculele ”primului calculator antic”. ”Pentru a utiliza un instrument de măsurare este nevoie de un punct de referință, înainte de procedura de măsurare”, au spus experții.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News