Cum a arătat primul meniu al McDonald's și ce conținea în 1940. Cel mai popular produs de astăzi costa doar 15 cenți

Sambata, 24 Septembrie 2022, ora 21:45
7799 citiri
Cum a arătat primul meniu al McDonald's și ce conținea în 1940. Cel mai popular produs de astăzi costa doar 15 cenți
Primul restaurant McDonald\'s a fost deschis în anul 1940 FOTO Unsplash

Când spunem McDonald's ne gândim prima dată la hamburgeri, însă povestea lanțului de restaurante fast-food nu a început așa. În urmă cu aproximativ opt decenii, frații McDonald și-au deschis restaurantul cu o viziune foarte diferită de ceea ce avea să devină în cele din urmă.

Primul restaurant a fost deschis în anul 1940, iar meniul era axat pe grătar, hamburgerii fiind o idee ce a apărut mult mai târziu. Chiar și așa, restaurantul a devenit popular foarte repede, potrivit Mashed.com.

În anul 1948 apare un alt meniu. Prima locație a fost de succes, însă nu datorită cărnii preparate pe grătar. Singurul hamburger din meniu reprezenta 80% din vânzările restaurantului.

Astfel, a doua locație a fost un restaurant cu autoservire, unde se vindeau doar hamburgeri, cheeseburgeri, băuturi răcoritoare, lapte, cafea, chipsuri din cartofi și un tip de plăcintă. Toate eforturile au fost concentrate pe hamburgeri, astfel încât să fie preparați cât mai rapid și clienții să aștepte cât mai puțin.

Cartofii prăjiți au sporit popularitatea

Cartofii prăjiți nu au fost întotdeauna în meniu, nici măcar după ce McDonald's s-a reprofilat de la grătar la hamburgeri. Totuși, în momentul în care chipsurile de cartofi au fost înlocuite cu cartofii prăjiți, vânzările au crescut.

Big Mac devine un element de bază în 1967

Big Mac a devenit o semnătură a restaurantului în 1967. Ingredientul final a fost un sos care rămâne un secret inclusiv în prezent, deși se crede că este o interpretare a sosului Thousand Island. Lanțul de restaurante a estimat în 2007 că vindea aproximativ 550 de milioane de Big Mac-uri în Statele Unite în fiecare an.

Happy Meal apare în 1979

În 1979, Dick Brams, un manager de publicitate, a venit cu ideea de a crea un meniu special pentru copii, care să conțină un hamburger, cartofi prăjiți, o prăjitură și o băutură răcoritoare.

Ultimul și cel mai important element a fost jucăria. Pe atunci copiii primeau portofele, brățări, titireze, lacăte sau gume de șters. În prezent, jucăriile se schimbă săptămânal. Cea mai notabilă actualizare a avut loc în 1987, când au apărut pentru prima dată jucăriile cu personaje Disney.

Pentru a atenua îngrijorările părinților, McDonald's a început să ofere lapte, felii de mere și cutii cu suc la începutul anilor 2000 la Happy Meal.

Chicken McNuggets intră în rolul principal

Începând cu 1980, McDonald's s-a confruntat cu o provocare foarte dificilă: o schimbare în comportamentul consumatorilor. În această perioadă, guvernul recomanda oamenilor să mănânce mai puțină carne roșie din cauza conținutului ridicat de grăsimi și colesterol.

Dorind să-i păstreze pe clienții care mâncau mai puțină carne de vită, restaurantul a căutat ajutor la pui. Primele lor idei, inclusiv pui prăjit și plăcintă cu pui prăjit, au eșuat. În cele din urmă, au decis să simplifice ideea și să taie puiul în bucăți, să îl dea prin aluat și să îl prăjească. Doar cinci luni mai târziu, în 1980, McDonald's a servit primele McNuggets de pui în Knoxville, Tennessee.

Pe măsură ce au trecut anii, restaurantul a diversificat meniul, a introdus elemente noi fie în tot lanțul global, fie doar la nivelul unor țări anume. Unele au rămas până în ziua de azi, altele nu. De exemplu, salatele au fost introduse în 1986 și există și astăzi. Puțini știu că pizza a apărut în meniu tot în 1986, însă a fost scoasă rapid deoarece nu toate restaurantele aveau aparatura necesară să o prepare, iar timpul de așteptare era mult prea mare.

Cum arată un hamburger de la McDonald's ținut peste un an în frigider. ”După cum puteți vedea, salata este încă foarte verde” VIDEO
Cum arată un hamburger de la McDonald's ținut peste un an în frigider. ”După cum puteți vedea, salata este încă foarte verde” VIDEO
Britanica Naa Ajeli Tsofanye a fost surprinsă de rezultatul „experimentului” ei făcut cu un hamburger de la McDonald's. Ea a lăsat un Big Mac la frigider timp de un an și a fost uimită...
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
#McDonalds, #meniu mcdonalds, #McDonald s Romania , #stiri magazin
Comentarii