Paul McCartney vrea sa isi atribuie meritele lui Lennon dupa moarte

Luni, 15 Decembrie 2008, ora 11:161184 citiri
Paul McCartney vrea sa isi atribuie meritele lui Lennon dupa moarte

Sir Paul McCartney, fostul basist al trupei britanice The Beatles, a declarat ca el a fost membrul care a politizat viziunea formatiei si nu John Lennon.

McCartney a adaugat ca a pornit manifestul anti-razboi, al trupei, in perioada razboiului din Vietnam, informeaza The Telegraph.

Fostul membru The Beatles afirma ca aceasta viziune politica a intervenit, in planuril trupei, dupa ce l-a cunoscut pe filozoful britanic Bertrand Russell, in anii '60.

"Am luat atitudine in privinta razboiului din Vietnam dupa ce eram foarte cunoscuti. Un prieten mi-a spus, intr-o zi, ca Bertrand Russell locuieste in Chelsea si ca ar trebui sa-l cunosc. Asa ca am luat un taxi si m-am prezentat la usa lui.

A fost o intalnire fantastica. Mi-a vorbit despre razboiul din Vietnam, de care, majoritatea dintre noi nu stiau, pentru ca nu aparuse,inca, in ziare. Imi amintesc ca a doua zi m-am intalnit cu baietii in studio si le-am spus despre aceasta intalnire. Am discutat in special cu Lennon si i-am explicat cat de rau este acest razboi", a declarat McCartney.

McCartney a adaugat ca a influentat, de-a lungul timpului, nume importante ale muzicii rock, precum Bob Geldof si Bono (U2), cu parerile sale politice.

Totusi, aceste declaratii sunt contrazise de Tariq Ali, unul dintre liderii miscarii care s-a opus razboiului din Vietnam. Acesta il acuza pe fostul membru The Beatles ca incearca sa rescrie istoria trupei, atribuindu-si niste merite inexistente.

Comentarii