Design spectaculos pentru McLaren şi Aston Martin, în noul sezon de Formula 1 VIDEO

Marti, 14 Februarie 2023, ora 10:05
3174 citiri
Design spectaculos pentru McLaren şi Aston Martin, în noul sezon de Formula 1 VIDEO
Monoposturile McLaren au un design spectaculos FOTO facebook

Echipele McLaren şi Aston Martin şi-au prezentat monoposturile pentru ediţia 2023 a Campionatului Mondial de Formula 1.

Pentru a sărbători împlinirea a 60 de ani de la înfiinţarea sa, McLaren a prezentat un monopost denumit MC60, în principal portocaliu, cu nuanţe albastre, la fel ca în 2022, dar cu mai mult negru.

Piloţii principali ai echipei McLaren în 2023 vor fi britanicul britanicul Lando Norris şi australianul Oscar Piastri, care va rula în premieră la clasa regină a sportului automobilistic.

Obiectivul team-ului britanic este clar: să fie "printre primele patru" echipe, după cum a dezvăluit noul director de echipă, Andrea Stella. În sezonul trecut, echipa cu sediul în Woking (Anglia) a terminat pe locul 5 în campionatul constructorilor, în spatele principalului său rival, Alpine (Renault).

În ceea ce o priveşte pe Aston Martin, noul monopost AMR23, care îşi păstrează culoarea verde, "este o evoluţie semnificativă a maşinii perfecţionate în a doua jumătate a anului 2022 şi îmbunătăţită în toate domeniile esenţiale', a explicat directorul tehnic Dan Fallows.

Spaniolul Fernando Alonso, dublu campion mondial de Formula 1, care s-a alăturat echipei în acest sezon şi va fi coleg cu canadianul Lance Stroll, se aşteaptă la un debut dificil de sezon.

''Mă aştept mai întâi la curse grele, până vom afla unde funcţionează maşina, în ce fereastră trebuie să lucrăm cu setările. Cred că vom avea mai multe posibilităţi de a lupta pentru victorii şi podiumuri anul viitor, dacă avem o bază bună anul acesta", a spus spaniolul.

După Haas, Red Bull, Alfa Romeo, Williams şi AlphaTauri, McLaren şi Aston Martin sunt a şasea şi a şaptea echipă care îşi prezintă monoposturile cu care vor concura în 2023.

Scuderia Ferrari îşi va dezvălui bolidul SF-23 marţi la Maranello, urmată de Mercedes, miercuri, în cadrul unei prezentări online.

Ultima echipă care îşi va prezenta monopostul pentru 2023 va fi Alpine, în cursul zilei de joi.

Ce ”bombă” ar fi! Echipa de Formula 1 care îl vrea pe Max Verstappen: ”Avem un loc liber”
Ce ”bombă” ar fi! Echipa de Formula 1 care îl vrea pe Max Verstappen: ”Avem un loc liber”
Olandezul Max Verstappen (Red Bull) ar fi în fruntea listei posibililor înlocuitori ai septuplului campion mondial de Formula 1 Lewis Hamilton, în 2025, dacă ar fi disponibil, conform...
Formula 1: cursa s-a terminat, clasamentul s-a schimbat. Ce pilot a fost aspru sancționat
Formula 1: cursa s-a terminat, clasamentul s-a schimbat. Ce pilot a fost aspru sancționat
Pilotul spaniol al echipei Ferrari, Carlos Sainz, a câştigat Marele Premiu al Australiei la Formula 1, disputat, duminică, la Melbourne, unde campionul mondial, olandezul Max Verstappen, a...
#mc laren, #Aston Martin, #monoposturi, #sezon nou, #formula 1 , #stiri Formula 1