Doliu în fotbal. A murit patronul de club supranumit ”Gigi Becali al Italiei”! Numărul de antrenori pe care i-a schimbat

Marti, 01 Februarie 2022, ora 14:09 2564 citiri
Maurizio Zamparini

Personaj istoric din fotbalul italian, fostul patron al cluburilor Venezia şi Palermo, Maurizio Zamparini, a murit, în noaptea de luni spre marţi, la 80 de ani.

El a decedat la spitalul Cotignola din Ravenna, din cauza unor complicaţii provocate de o peritonită, scrie Gazzetta dello Sport.

Antreprenor în domeniul construcţiilor, Zamparini s-a făcut cunoscut mai întâi în lumea fotbalului când a preluat clubul Venezia în 1987. Echipa se afla în a patra divizie italiană şi a reuşit să o ducă în Serie A în 1998.

Dar Zamparini este cunoscut mai ales pentru perioada petrecută la Palermo, el cumpărând clubul în 2002, cu ambiţia de a-l aduce în elita fotbalului italian.

Zamparini a reuşit să ducă Palermo în Serie A la doi ani de la preluare, iar sub conducerea sa, echipa s-a calificat de mai multe ori în competiţiile europene şi a promovat nume mari ale fotbalului, precum Javier Pastore, Edinson Cavani şi Paulo Dybala. După probleme financiare, Palermo a retrogradat la sfârşitul sezonului 2017, iar Zamparini a vândut clubul unei companii londoneze.

Zamparini a fost un personaj cu caracter vulcanic, un mare consumator de antrenori. Supranumit "devoratorul de antrenori", el a înlocuit nu mai puţin de 40 de tehnicieni pe banca echipelor sale. De altfel, în România, Zamparini era recunoscut cu supranumele de ”Gigi Becali al Italiei”, patronul FCSB având și el acest obicei de a schimba foarte des antrenorii.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News