O nouă tehnologie minune inventată: Repară un defect al mașinii, prin ”autovindecare” VIDEO

Miercuri, 10 August 2022, ora 02:22 5260 citiri
S-a inventat un nou material minune pentru mașini FOTO: eurekalert

O echipă de cercetători de la Institutul de tehnologie chimică din Coreea de Sud a reușit să dezvolte o invenție specială, un nou material minune care este extrem de util în repararea unor defecte ale mașinilor. Astfel, compusul transparent realizat este o substanță de protecție ce poate face să dispară zgârieturile de pe suprafața caroseriei automobilelor.

Nou material produs de experți oferă o acoperire de protecție specială pentru mașini, el având caracteristica de a rezolva prin ”autovindecare” micile crestături și tăieturi de pe caroserie, după ce vehiculul este expus la soare, timp de 30 de minute, potrivit Newswise.

Durabilitatea excelentă a acoperirilor pentru automobile este cea mai importantă caracteristică pentru protejarea suprafeței vehiculului. În plus, materialele trebuie să fie incolore și transparente, astfel încât să poată fi văzută culoarea originală a produsului.

Echipa de cercetare formată din dr. Jin Chul Kim, dr. Young il Park și dr. Ji-Eun Jeong de la Institutul de tehnologie chimică din Coreea de Sud (KRICT) a dezvoltat un material de acoperire transparent care satisface toate condițiile și are performanțe similare față de cele ale materialelor de acoperire comerciale și poate repara singur zgârieturile vehiculelor, expuse doar la lumina solară.

Avertisment major pentru Statele Unite dat de NOAA: Milioane de oameni vor fi loviți din august de 20 de catastrofe VIDEO

Folosind materialul de protecție dezvoltat cu ”auto-vindecare”, zgârieturile de pe suprafața mașinilor dispar în doar 30 de minte, când sunt expuse la soare. Experții au utilizat în teste un model de mașină la scară de laborator, folosind un dispozitiv de pulverizare.

Când modelul mașinii a fost expus la soare timp de numai o jumătate de oră, zgârietura de pe capota vehiculului a dispărut complet, iar întreaga suprafață a materialului de acoperire a fost restaurată.

Un savant britanic trage un semnal de alarmă: Copii născuți în 2020 sunt sortiți unui scenariu groaznic

Echipa de cercetare a folosit coloranți fototermici organici transparenți care pot absorbi lumina în infraroșu. Aceasta este o sursă de energie cu lungime de undă lungă, care reprezintă mai puțin de 10% din lumina soarelui la amiază și, prin urmare, poate evita creșterea excesivă a temperaturii de pe suprafața mașinii.

Experții au anunțat că noul material va putea fi utilizat în industria auto, dar și la dispozitivele electronice, precum smartphone-uri, computere, și la materialele de construcții.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News