Provocarea adresată de Dacian Cioloș liberalilor: ”Votați moțiunea de cenzură și vom susține un guvern minoritar, cu premier PNL”

Vineri, 22 Septembrie 2023, ora 14:37
2321 citiri
Provocarea adresată de Dacian Cioloș liberalilor: ”Votați moțiunea de cenzură și vom susține un guvern minoritar, cu premier PNL”
Fostul premier Dacian Cioloș FOTO Facebook

Europarlamentarul Dacian Cioloş i-a invitat pe liberali să aibă curajul să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

PNL trebuie să decidă ce doreşte în politica românească, pentru că, mai devreme sau mai târziu, liderii liberali ”vor avea de înfruntat realitatea”, a transmis Cioloș, în contextul asumării răspunderii guvernului pe pachetul fiscal. Eurodeputatul a precizat că parlamentarii membri ai REPER vor susţine un guvern minoritar cu USR şi Forţa Dreptei.

PNL trebuie să decidă ce doreşte în politica românească. Mai devreme sau mai târziu, liderii liberali vor avea de înfruntat realitatea şi vor decide dacă sunt cu adevărat liberali sau dacă acceptă statutul de filială PSD. Poate că e viaţă uşoară să fii tractat de către PSD la guvernare sau în alegeri, dar nu cred că cei care au votat măcar o dată în viaţă cu PNL apreciază subordonarea în faţa lui Marcel Ciolacu şi să primească ordinele dintr-un birou din Kiseleff unde încă tronează tabloul lui Ion Iliescu. Cred că e suficient pentru istoria noastră că PNŢCD s-a dizolvat în PSD, poate evităm ca PNL să aibă aceeaşi soartă”, a scris Cioloş vineri, 22 septembrie, pe Facebook.

Potrivit europarlamentarului, ”contextul în care Marcel Ciolacu îşi asumă răspunderea să pună taxe pe cei care ţin economia românească dinamică le dă ocazia liderilor liberali să facă un pas în lateral din relaţia de subordonare cu PSD”.

”Există de ieri un text pentru o moţiune de cenzură împotriva creşterilor de taxe pe care le vrea Marcel Ciolacu şi o invitaţie făcută tuturor partidelor din opoziţia democratică de a iniţia împreună această moţiune. Am auzit foarte mulţi oameni din PNL spunând că ştiu că măsurile propuse de PSD ţintesc exact oamenii cu profesii liberale, antreprenorii, firmele româneşti, că PSD loveşte exact în electoratul liberal pentru că nu-i pasă dacă acesta votează sau nu. Ba chiar că ar prefera să absenteze la vot pentru că astfel ar creşte procentul propriu. Aşa că, dacă decide să susţină Guvernul PSD în Parlament, probabil că PNL ar putea foarte bine să se şi dizolve după un astfel de vot. Dar are şi şansa să semneze şi să voteze împotriva lui Marcel Ciolacu”, a adăugat Dacian Cioloş.

El a susţinut că, în cazul în care vor vota împotriva guvernului condus de Ciolacu, liberalii pot rămâne la guvernare, ba chiar şi cu prim-ministru liberal.

”În cazul în care găsesc curajul de a vota împotriva guvernului condus de Ciolacu, liberalii pot rămâne la guvernare, ba chiar și cu prim-ministru liberal. Trebuie doar să susțină moțiunea împotriva lui Ciolacu și să respingă măsurile lui socialiste în sprijinul unor privilegiați.

Apoi, se poate discuta pe formarea rapidă a unui guvern minoritar pe care îl putem susţine în Parlament. E o invitaţie directă şi pentru USR şi Forţa Dreptei, care, după experienţa eşuată a Guvernului Cîţu, poate înţeleg că a te hrăni din eşecul PNL este exact ce fac astăzi PSD şi AUR, nimic original şi benefic pentru politica din România”, a transmis Cioloş.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dan îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#masuri fiscale guvern, #motiune de cenzura, #guvern ciolacu, #Dacian Ciolos, #provocare, #PNL, #guvern minoritar , #stiri Dacian Ciolos