Sport, Eco sau Normal? Pornește la drum în stilul tău cu modul de conducere potrivit

Advertorial
Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 18:26
5943 citiri
Sport, Eco sau Normal? Pornește la drum în stilul tău cu modul de conducere potrivit
FOTO: opel.ro

Atunci când îți achiziționezi un automobil, te gândești de obicei la modul în care urmează să îl folosești: pentru drumuri zilnice, în mediul urban, sau mai degrabă pentru călătorii și trasee off road. Producătorii auto îți pun la dispoziție numeroase variante, diferite ca putere, tip de motorizare sau design, însă alegerea poate fi dificilă atunci când îți dorești o mașină potrivită pentru orice ocazie.

Din fericire, automobilele de ultimă generație sunt prevăzute cu mai multe moduri de condus, permițându-ți astfel să personalizezi experiența avută la volan în funcție de condițiile de drum sau de propriile preferințe. Fiecare mod schimbă caracteristicile de conducere a mașinii, precum puterea, răspunsul la accelerație sau consumul de combustibil.

De ce sunt importante modurile de conducere

Un automobil care îți pune la dispoziție moduri diferite de condus te ajută să șofezi în stilul tău și să te adaptezi la trafic sau la starea traseului, fără a simți că mașina pe care o conduci te limitează. De exemplu, o mașină ca Opel Mokka e proiectată pentru a răspunde cu precizie nevoilor tale, prin modurile de conducere Sport, Eco și Normal, fiecare dintre acestea reglând sistemele din cadrul autovehiculului, cum ar fi sensibilitatea pedalelor, servodirecția sau răcirea.

Fiecare drum pe care îl ai de parcurs este diferit: uneori ai nevoie să accelerezi mai ușor sau să câștigi un plus de forță, în timp ce în alte ocazii îți dorești să economisești combustibilul și să rulezi fără un consum ridicat. Aici intervin modurile de conducere, care te ajută să te bucuri de o experiență de șofat personalizată.

Află în continuare mai multe despre opţiunile de conducere Sport, Eco şi Normal şi când e util să le foloseşti pentru a beneficia din plin de avantajele pe care ţi le oferă.

Modul de conducere Sport

Conceput pentru a oferi o experienţă de conducere mai dinamică, modul Sport este perfect pentru momentele în care șofezi pe autostradă sau te afli pe un traseu off road, cu porțiuni de pantă. Presupune un consum de combustibil mai ridicat, așa că este recomandat să îl folosești când ai cu adevărat nevoie, cum ar fi la urcarea unei pante sau în cazul unei depăşiri în trafic.

Atunci când optezi pentru modul de conducere Sport, motorul îţi va oferi mai multă putere şi mașina va fi capabilă să accelereze mai rapid. Totodată, vei putea schimba vitezele mai repede, direcţia va fi mai precisă, iar stabilitatea automobilului va creşte. Sporind puterea şi agilitatea maşinii, modul Sport îți aduce un plus de manevrabilitate și poate fi folosit oricând îți dorești o experienţă de condus plină de forță, dar în același timp sigură.

Modul de conducere Eco

Este modul de conducere ideal atunci când doreşti să sporeşti autonomia electrică a maşinii tale, sau să faci economie de combustibil. Îl poți folosi în mediul urban, mai ales în condiții de trafic intens și pe porțiuni de trafic în care deplasarea se face “bară la bară” și nu ai nevoie de viteză excesivă.

Atunci când îți conduci mașina electrică în modul Eco și folosești frânarea regenerativă, te poți bucura de o creștere a autonomiei chiar și cu 15%. În acest mod de conducere, activitatea motorului, transmisia și sistemul de climatizare sunt automat ajustate pentru a reduce consumul de combustibil și a maximiza autonomia mașinii. De asemenea, modul Eco este sinonim cu sustenabilitatea și grija față de mediu: dacă îți dorești să trăiești într-o lume mai puțin poluată, poți contribui chiar tu la calitatea aerului, reducând cantitatea de emisii.

Modul de conducere Normal

Așa cum îi spune și numele, este un mod la care poți apela în condiții uzuale, de trafic obișnuit. Fiind modul implicit sau de bază, este prezent la toate mașinile, atunci când sunt dezactivate alte opțiuni de conducere.

Poți folosi cu încredere modul Normal atunci când vrei să te bucuri de un stil de șofat echilibrat și confortabil, pe un traseu fără provocări și fără condiții de drum deosebite. Pe parcursul călătoriilor de zi cu zi, cel mai probabil vei folosi frecvent modul Normal, comutând în funcție de situație la Sport sau Eco.

Așa cum observi, mașinile moderne sunt proiectate astfel încât să poată face față unor condiții de drum diverse, ajutându-te să șofezi cu mai multă relaxare și plăcere. Un automobil care îți permite să adaptezi modul de conducere la nevoile tale este alegerea perfectă atât pentru călătoriile de zi cu zi, cât și pentru vacanțe.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#masini, #mod de conducere, #conducere masini , #stiri auto