Cum a decis un român să treacă de la BMW la modelul electric de la Dacia: "M-am săturat". Calculele care l-au determinat să facă schimbarea

Joi, 12 Mai 2022, ora 12:50
9380 citiri
Cum a decis un român să treacă de la BMW la modelul electric de la Dacia: "M-am săturat". Calculele care l-au determinat să facă schimbarea
Actuala mașină a șoferului FOTO Facebook/ Tudor Tanasciuc

Exasperat de cheltuielile pe care i le aduce autoturismul deținut, un BMW seria 7, cu motor puternic, un șofer din Timișoara a decis să achiziționeze o Dacia electrică.

Acesta le cere opinii posesorilor modelului electric de la Dacia, pe un grup dedicat.

Bărbatul a mărturisit că dă 1.800 de lei pe combustibil pe lună, dar este copleșit și de banii cheltuiți pentru asigurarea mașinii și de impozit.

Potrivit calculelor sale, Dacia Spring l-ar costa aproximativ 1000 lei pe lună, cu toate taxele incluse, atât de la leasing, cât și de la Casco și asigurare tip RCA, după plata avansului și a tichetului Rabla plus, după cum a scris pe grupul Dacia Spring, de pe Facebook.

"Am luat decizia să îmi achizitionez prin Rabla o Dacia Spring. Deși pare cliseic, aș dori dacă puteți să îmi împărtășiți niște păreri legate de mașină. La drive test mi-a plăcut, nu sunt curios de o mașină puternică, ci una de oraș.

Dețin un BMW seria 7, din 1996, cu motor V8, iar prețul carburantului pe lună se învârte în jurul a 1800 lei, asigurare 4115 lei pe an și impozit 3560 lei.

Dacia Spring m-ar costa cam 1000 lei pe lună, cu toate taxele incluse, atât de la leasing cât și de la casco și asigurare tip RCA după plata Avansului și a tichetului rabla plus (mai am un Peugeot 106 din 95 pe care îl sacrific).

Ideea e că am nevoie de o mașină cu care să merg la serviciu și prin oraș. M-am săturat în Timișoara să am veșnic consum de peste 20-24l %, în condiții de circulat noaptea și dimineața devreme. Aș vrea o mașină mică și economă pentru necesarul zilnic", a scris șoferul.

Avantajele descrise de proprietarii de mașini electrice

Cei mai mulți îl încurajează să-și ducă planul la capăt și enumeră avantajele.

"Mașina este perfectă pentrut oraș. O am de 3 luni. Mai încarc și acasă când nu găsesc stațiile libere (care mai sunt gratuite) "un plin" mă costă cam 25-30 lei.

3. Nu plătiți parcare și impozit (alți bani scutiți)

4. În trafic se mișcă foarte bine și ușor

5. Este silențioasă, comparativ cu benzinara

6. Este foarte ușor de condus

7. Dacă sunteți un pretențios care se uită la minusuri și nu la plusuri, mașina nu este pentru dvs

8. De când o am nici nu mai îmi vine sa conduc Golful, care mi se pare foarte bădărană comparativ cu Springul.

9. Dacă decideți până la urma să o luați, înarmați-vă cu foarte multă răbdare pentru că veți avea de așteptat.

10. ITP-ul se face la 3 ani

Eu am așteptat după ea 7 luni, dar am înțeles că alte persoane au stat și 10 luni.

Per total, chiar dacă acum s-a mai scumpit, merită toți banii. Dacă o luați strict pentru oraș este ideală!"

"E chiar soluția perfectă, păcat de acel seria 7 clasic, îl chinui aiurea prin oraș și bară la bară. În condițiile actuale merită și mai mult ținând cont de preturile carburanților.

Eu încă am un diesel care consumă maxim 6l/100 km și tot am renunțat la ea pentru Spring în oraș și drumuri scurte. Când mai conduc dieselul parca merg cu tractorul comparativ cu Spring-ul.

Va trebui sa faci totuși un drive test și să vezi dacă te împaci cu spatiul mai limitat și cu materialele de slabă calitate de la interior. Personal nu îmi pasă de felul cum sunt privit în această mașină sau că este ieftină, îmi aduce prea multe beneficii ca să însemne ceva părerile celorlalți.

La statia de încărcare m-am întâlnit și cu un proprietar de Spring care are ca mașina de drum lung BMW seria 5 din 2018. Încet încet începem să devenim mai temperați cu a consuma mult și aiurea. Oricât ar zice unii că poluează bateriile când își pierd capacitatea, tot nu e mai poluant un Spring față de o benzinară ce consumă 20 la sută."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Fondul Monetar Internațional a luat în vizor trei dintre cele mai dezvoltate țări din Europa. Avertisment transmis și obiective clare trasate
Italia şi Franţa ar trebui să reducă cheltuielile mai repede decât intenţionează în prezent, pentru a ţine datoriile publice sub control, în timp ce Germania ar trebui să aloce fonduri...
Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla Inc. solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru CEO-ul Elon Musk, evaluat la 56 de miliarde de dolari. De asemenea, compania a propus relocarea sediului...
#masini, #economii, #bmw, #consum, #combustibil, #Dacia Spring, #masini electrice , #stiri auto