Parcările publice devin un lux în București. Ce amenzi usturătoare anunță Primăria Capitalei din 15 august

Marti, 02 August 2022, ora 14:44
8465 citiri
Parcările publice devin un lux în București. Ce amenzi usturătoare anunță Primăria Capitalei din 15 august
Amenda este de 200 lei/zi, iar imobilizarea autovehiculului prin blocarea roților se face până la stingerea obligației de plată FOTO: Unsplash.com

Parcarea în centrul Bucureștiului, în zonele deținute de municipalitate, va fi un lux începând din 15 august 2022, potrivit b365.ro.

În timpul verii, s-au marcat locurile de parcare deținute de Primăria Capitalei care anunța, prin viceprimarul Stelian Bujduveanu, că va aplica o politică agresivă de taxare a parcării.

Astfel, de la jumătatea lunii august se vor aplica amenzi substanțiale dacă nu se achită anticipat tariful, la momentul sosirii în parcare.

Amenda este de 200 lei/zi, iar imobilizarea autovehiculului prin blocarea roților se face până la stingerea obligației de plată, anunță Compania Municipală Parking București S.A.

Chiar dacă nici până acum parcarea nu era gratuită în parcările administrate de Primăria Capitalei, neaplicarea unor amenzi nu atrăgea nicio răspundere din partea șoferilor în cazul neachitării tarifelor de parcare.

Tarifele de parcare diferă în funcție de zonă. Cel mai scump este în zona zero, unde o oră de parcare costă 10 lei.

Taxa de parcare se poate achita prin aplicația parking București, prin SMS la numărul 7458 sau cash în toate parcajele gestionate de Compania Municipala Parking București S.A.

În vara anului 2022, Primăria Capitalei s-a apucat masiv de hașurat/marcat locurile de parcare din interiorul inelului median de circulație, adică centrul orașului, astfel încât să nu se mai poată parca gratuit în această zonă.

De asemenea, șoferii, care au parcat pe locurile administrate de primărie, au primit fluturași în parbrize în care au fost anunțați de schimbarea politicii privind plata parcării.

Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul Campionatului Gropilor din București! Participă și vezi pe ce loc se clasează primarul tău
Ziare.com dă startul campaniei ”Campionatul Gropilor” din București. Avem nevoie de cititorii noștri mai mult ca oricând pentru a face lucrurile să se miște. Tot ce trebuie să faci este...
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
"Mafia imobiliara" îi mulțumește lui Nicușor Dan!
Prin natura meseriei am tangenta saptamanal cu cei mai mari dezvoltatori, constructori si investitori in real estate. In ultimele saptamani, avand in vedere conjunctura alegerilor locale, evident...
#masini, #Amenzi, #Bucuresti, #august , #masini