Cum ai putea primi 6.000 de lei pentru o mașină veche, fără să aplici la ”Rabla”

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 23:09
11374 citiri
Cum ai putea primi 6.000 de lei pentru o mașină veche, fără să aplici la ”Rabla”
Programul ”Rabla” 2022 începe în 4 februarie FOTO Facebook / Ministerul Mediului

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat luni, 10 ianuarie, că proprietarii mașinilor mai vechi de zece ani care le duc la casat ar putea primi 6.000 de lei fără să fie obligați să cumpere alta prin programul ”Rabla”.

Ministrul a precizat că are în vedere o astfel de inițiativă menită să scadă vârsta parcului auto. Barna a dat exemplul Primăriei Sfântu Gheorghe unde, din noiembrie 2021, funcționează un program local prin care locuitorii care renunță la mașinile vechi primesc 3.000 de lei.

”Avem un exemplu implementat în Sfântu Gheorghe și a avut succes. Am propus această metodă, de a scoate din parcări mașini cu care nu se mai poate circula. A fost un bonus, în valoare de 3.000 de lei. Noi venim în sprijinul administrațiilor locale și în colaborare cu ei poate mai găsim și alte mijloace mai flexibile. Luni vom avea o întâlnire cu asociația municipiilor la care așteptăm reprezentanți de la comune și orașe, să găsim o formulă agreabilă cu autoritățile locale”, a declarat ministrul luni seară, la Digi24.

Potrivit propunerii lui Barna, Ministerul Mediului ar urma să aloce o sumă similară cu cea dată de autoritățile locale pentru o mașină casată. Acesta susține că varianta ca suma totală să se ridice la 6.000 de lei e cea mai bună.

”Ne trebuie un cadru flexibil, astfel încât fiecare să găsească soluții pentru fiecare administrație locală. Noi venim în sprijinul lor, nu e neapărat musai să vină această formă. Poate să vină cu o bicicletă la schimb sau altceva. Sunt bani la fondul de mediu pentru aceste programe”, a mai spus Barna.

Ministrul a subliniat că trebuie scoase din circulație 250.000 de mașini la nivel național.

Programul inițiat de Primăria Sfântu Gheorghe vizează proprietarii de mașini vechi care vor doar să le vândă. Aceștia primesc 3.000 de lei când predau Primăriei mașina și se angajează ca, în următorii trei ani, să nu cumpere un alt autoturism sau, dacă o fac, să nu fie mai vechi de cinci ani.

Pentru acest an, Primăria a alocat un milion de lei, sumă care ar putea crește în funcție de cereri, potrivit g4media.

În 2022, programul ”Rabla” va începe la 4 februarie.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#masini vechi, #rabla, #ministrul Mediului, #Tanczos Barna, #6000 lei casare , #rabla 2022