Top 5 cele mai bune variante pentru SUV-uri performante second-hand. Mașini care se încadrează într-un buget de 7.000 de euro

Luni, 28 Martie 2022, ora 03:26
36209 citiri
Top 5 cele mai bune variante pentru SUV-uri performante second-hand. Mașini care se încadrează într-un buget de 7.000 de euro
"Nissan Juke este modelul care a inventat segmentul de crossover de oraș" FOTO youtube.com / Kelley Blue Book - 2011 Nissan Juke

Dacă în urmă cu 10 ani segmentul SUV-urilor era unul de nișă iar producătorii consacraţi de modele sport erau în căutarea unui răspuns la această tendință a pieței, astăzi, oferta este variată, atrăgătoare şi disponibilă pentru mai multe categorii de buzunare.

Clienții au acum la dispoziție optiuni generoase de crossovere, SUV-uri mici, modele medium size sau chiar mastodonți cu până la șapte locuri.

"În mod natural, piața second-hand resimte puternice ecouri ale acestui trend iar printre vehiculele de acest fel se găsesc tot mai multe SUV-uri mici 4×4 sau cu tracțiune față", potrivit unei analize autovit.ro.

Aşadar, dacă ești în căutarea unei soluții low-cost și te întrebi ce SUV-uri poţi cumpăra pentru suma de 7.000 de euro, specialiştii de la Autovit au realizat pentru tine o selectie de 5 astfel de autovehicule, pe care le-au descris, şi care ar putea fi cele mai valabile dintre propuneri.

Mitsubishi Outlander

Poziționat în segmentul mediu, Mitsubishi Outlander oferă un interior spațios și suficient loc pentru bagaje, chiar și pentru un concediu lung. Dieselul de 1.968 cmc litri este alegerea corectă pentru acest motor.

Bugetul fixat ne scoate la iveală exemplare din cea de-a doua generație, fabricată între 2006 și 2012. Cu 7.000 de euro, îți poți asigura un model cu un rulaj de minimum 20.000 km, fabricat până în anul 2011.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Tiguan este, probabil, cel mai echilibrat SUV compact al anilor 2010. Este spațios la interior, are un tren de rulare care oferă confort, dar se conduce, totuși, dinamic, iar motorul diesel de 1.968 cmc și 140 CP este economic și funcționează plăcut.

Mai este disponibil pe piață, într-un număr generos de exemplare, și propulsorul de 1,4 litri și 150 CP, pe benzină. Dacă te vei încadra în bugetul stabilit, vei parca în fața casei un exemplar din prima generație, de dinainte de momentul face liftului. Astfel, vei avea un rulaj de minimum 150.000 km.

Subaru Forester

Acesta este mai mult decât un SUV. Cu reale veleități de a pătrunde în teren accidentat, Forester are un sistem de tracțiune integrală extrem de performant, peste media segmentului.

Motorul pe benzină de 2,0 litri se turează rapid, însă nu este foarte economic. Acesta este motivul pentru care ai putea dori să alegi, mai degrabă, propulsorul diesel, de 147 CP, cu o cilindree de 1.998 cmc.

Interiorul lui Subaru Forester este simplist, dar rezistent și durabil. În marja acestui buget, poți găsi exemplare fabricate între 2009 și 2011, cu un rulaj cuprins între 15.000 și 200.000 km.

Nissan Juke

Nissan Juke este modelul care a inventat segmentul de crossover de oraș, având dimensiuni care îl fac perfect pentru traficul urban, mai ales prin prisma agilității și ușurinței cu care se parchează.

În ciuda designului care a stârnit controverse, la momentul lansării, mașina a avut o popularitate care a dus la apariția unei a doua generații.

Motorul diesel, de 1,5 litri, este foarte economic și poate obține cifre record de consum. Acest propulsor este și vedeta pieței de vehicule rulate. Ai la dispoziție exemplare cu un rulaj de minimum 200.000 km și o vechime de minimum 10 ani.

Dacia Duster

Dacia Duster nu are nevoie de prea multe prezentări, dar merită amintit că este unul dintre cele mai robuste SUV-uri din segmentul său.

Cu un tren de rulare elastic, SUV-ul fabricat la Mioveni se descurcă onorabil pe teren accidentat, chiar și în versiunile de bază, echipate doar cu tracțiune față.

În limitele acestui buget, îți poți adjudeca un exemplar diesel, cu motor de 1,5 litri, sau unul pe benzină, cu un motor de 1.600 cmc. Rulajul de minimum 150.000 km reprezintă un avantaj, la fel ca valorile mici de consum ale modelului, indiferent de echipare.

"Dacă ponturile de mai sus ți se par suficient de convingătoare, vei putea să te inspiri, pentru a folosi cât mai înțelept un buget de 7.000 de euro. Această sumă s-ar putea majora, dacă luăm în calcul costul unor piese și subansamble ce ar putea impune o intervenție în service", au conchis specialiştii de la autovit.ro.

Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
#masini second hand, #SUV, #low cost, #crossover, #motor, #buget, #Autovit, #Dacia Duster, #Nissan Juke , #suv