Istoria automobilelor: 7 curiozități interesante despre mașini

Advertorial
Luni, 27 Decembrie 2021, ora 14:12
14272 citiri
Istoria automobilelor: 7 curiozități interesante despre mașini
Sursa foto: Adobe Stock

Automobilele sunt mijloacele de transport în comun cel mai des folosite. Fiecare familie folosește cel puțin o mașină pentru nevoile zilnice. O mașină a devenit un stil de viață, iar odată cu dezvoltarea tehnologiei, constructorii de automobile ne propun fel și fel de modele, unele mai ingenioase ca altele. Dar industria automobilelor are o parte de istorie în spate mai puțin cunoscută azi de către posesorii de autoturisme.

Prima mașină din lume cu acoperiș

Primul automobil a apărut în 1885, fiind dezvoltat de Carl Benz și avea o viteză maximă de 16 km/oră. Însă, întrucât aceasta nu proteja de soare, ploaie sau praf, în 1905, Cadillac a lansat primul automobil ce se bucura de un acoperiș. Deși mai scumpe, acestea au devenit rapid printre preferatele șoferilor de atunci.

Bujiile incandescente – componente esențiale pentru motoarele diesel

Bujiile incandescente au reprezentat o parte componentă a motoarelor diesel în anii 1900, acestea reprezentând dispozitivul de încălzire utilizat la pornirea motoarelor. O bujie incandescenta din zilele noastre, nu se aseamănă deloc cu cele inițial create. Cu un design format din una sau mai multe bobine, învelite cu o folie metalică groasă și un timp mediu de încălzire de 60 de secunde, de-a lungul vremurilor, acestea s-au modificat, având azi un aspect diferit, fiind confecționate ceramică și un timp de încălzire de aproximativ 7 secunde.

Primele anvelope – albe

Anvelopele au început să fie produse în anii 1895. Acestea erau confecționate din cauciuc alb, fără nicio intenție stabilită prealabil. În timp, din cauza depunerii funinginii eliberate din țeava de eșapament, acestea au căpătat o culoare închisă, neagră, fapt ce i-a făcut pe producători să-și dea seama că anvelopele au devenit mai durabile, rezistente la ultraviolete, reușind ulterior să dezvolte anvelope negre, anvelope ce sunt întâlnite și în zilele noastre.

Motoare mai silențioase

Pentru a face mai silențioase motoarele în momentul funcționării lor, dar și pentru reducerea poluării, au fost create tobele de eșapament. Primul astfel de sistem a fost conceput și produs în 1897 de către Milton Reeves. În 1962, francezul Eugene Houdry a brevetat convertorul catalitic, principalul său scop fiind acela de a îmbunătății capacitatea tobei de eșapament prin reducerea emisiilor de zgomot. Totodată, pentru absorbirea vibrațiilor produse de motor și pentru a evita transmiterea acestora în evacuare, la ieșirea din galeria de evacuare, mașinile au fixat un racord flexibil, cu un design special, menit a rezista la temperaturi foarte mari. Deși nu este o piesă foarte cunoscută și de multe ori, este lipsită de importanță, un racord flexibil are un rol deosebit de important în buna funcționare a motorului.

Muzică pentru urechile șoferilor

Deși mașinile au fost dezvoltate cu 40 de ani înainte, abia în 1922, producătorii s-au gândit și au reușit să dezvolte un radio pentru mașini. Această minunată idee a avut-o compania producătoare Chevrolet. Până în 1930 mașinile nu veneau standard cu radio, doritorii trebuind să plătească 200 de dolari în plus. După 1930, toate mașinile au venit echipate din fabrică cu radio.

Prima mașină electrică

În ultimii ani, producția de automobile a luat o turnură diferită, producătorii orientându-se către mașinile electrice. Acestea nu sunt o noutate pe piață, fiindcă prima mașină electrică a fost produsă în 1834 de către Thomas Davenport. Acesta a creat o baterie și un motor propriu, însă Oficiul pentru Brevete și Mărci din Statele Unite de atunci a refuzat să-i acorde lui Davenport un brevet pentru acest tip de mașină. Motivul refuzului? Aceștia nu au reușit să-i înțeleagă principiul de funcționare.

Volanul ce a înlocuit mânerul pentru condus

Poate că nu toată lumea știe, însă primele mașini erau conduse cu ajutorul unui mâner, asemănător mânerelor unei bărcii. În 1894, la 10 ani după apariția primei mașini create de Karl Benz, Alfred Vacheron a inventat volanul. Însă mașinile nu se conduceau foarte bine, așa că în 1920, Francis W. Davis a inventat amplificatorul ce a reușis să simplifice conducerea mașinilor.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#masini istorice, #anvelope, #bujii incandescente, #cauciuc alb , #stiri auto