Cele 3 zone din Grecia în care riști mai mult decât în mod obișnuit să rămâi fără mașină: ”Sunt folosite ulterior la traficul de migranți”

Miercuri, 10 August 2022, ora 13:24
13033 citiri
Cele 3 zone din Grecia în care riști mai mult decât în mod obișnuit să rămâi fără mașină: ”Sunt folosite ulterior la traficul de migranți”
Mai mulți români s-au dus cu mașina în Grecia și s-au întors fără FOTO Hepta

Mai mulți români au plecat cu mașina în concediu în Grecia, însă s-au întors fără ea. Mai exact, au fost raportate furturi de autoturisme în ultima perioadă, iar autoritățile elene susțin că există un motiv pentru care hoții le vizează pe cele cu numere străine.

Cel mai recent caz a fost semnalat noaptea trecută, 9 spre 10 august, în Atena, lângă portul Pireu.

„De obicei, rămânem o noapte, două în Atena să ne vedem rudele. Mașina era parcată în fața apartamentului, pe o străduță cu sens unic, într-un loc luminat, unde erau parcate și mașinile celor din zonă. Când ne-am trezit dimineața să luăm mașina spre port, nu mai era, era altă mașină în locul ei”, a transmis persoana păgubită, potrivit stirileprotv.ro,

Când au ajuns la poliție, au aflat că din zona respectivă au fost furate mai multe mașini și motociclete, toate cu numere străine.

„Au fost înțelegători, au spus că e posibil ca să o găsească și că au trimis informațiile către toate sediile polițiilor de frontieră. Din ce au mai găsit ei, cei care au furat mașini le folosesc la traficul de imigranți”, a mai spus persoana păgubită.

Cele trei zone din Grecia în care riști să rămâi fără mașină

Pe grupul de Facebook ”Forum Grecia” mai mulți români au povestit că li s-a furat mașina în timpul sejurului.

Adrian Drăgan, reprezentant al Forum Grecia, a transmis că furturile au loc mai ales în zonele rău famate.

”În general, disparițiile de mașini apar în zonele mai rău famate din Atena, Salonic sau chiar Halkidiki, unde sunt zone continentale ale Greciei, iar hoții pot să dispară mai ușor cu mașina furată sau cu bunurile. Turiștii să încerce să nu lase la vedere obiecte valoroase când opresc mașina într-un loc, pentru că ele pot fi o tentație pentru un potențial hoț”, a scris Adrian Drăgan.

Românul care nu a oprit în Bulgaria de teamă să nu i se fure mașina

Un român a povestit că a condus fără oprire până în Grecia, fără să oprească în Bulgaria, tocmai de teamă să nu i se fure mașina. Totuși, nu a scăpat de ce îi era teamă.

”Bună! Am sosit în Grecia pe 1 august. Am plecat pe 31 iulie din România. Am mers încontinuu ca să ajungem în Grecia și să nu rămânem peste noapte în Bulgaria…speriați puțin vis a vis de poveștile cu furturile de mașini. Ne-am cazat în Salonic…noi având cazare programată de pe 2 aug în nea kalikratia, Halkidiki. Am stat marți, miercuri și joi noapte ne-a fost furata mașina din fața cazării, de sub ochii noștri. Menționez că în noaptea de joi 4 spre 5 august s-au furat 3 mașini Ford Kuga 2016, respectiv 2014. Cheile la noi. A fost o organizare ceva”, a scris bărbatul pe Forum Grecia.

"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#masini furate grecia, #masini furate, #vacanta grecia , #Grecia
Comentarii
Poza Pieues
Pieues
rank 1
trebuie emis de mae un avertisment despre pericolul grecesc..