Cât de realist este scenariul schimbării mașinilor clasice cu cele electrice în următorii 50 de ani

Duminica, 12 Februarie 2023, ora 22:29
8876 citiri
Cât de realist este scenariul schimbării mașinilor clasice cu cele electrice în următorii 50 de ani
Mașină electrică Lucid Air Dream Edition FOTO: evmarket.ro/

Mașinile electrice au început să câștige tot mai mult teren și pe piața din România. De altfel, în 2022 românii au cumpărat peste 10.000 de astfel de automobile, de trei ori mai multe față de anul 2021.

Tendința cumpărătorilor de a se îndrepta spre modele auto ecologice sau economice reiese și din scăderea ofertei de mașini cu motorizări diesel, care a reprezentat sub 15% din totalul mașinilor noi vândute în 2022, se arată într-un raport Autovit.

Creșterea parcului auto pe propulsie electrică înseamnă, însă, și o schimbare de abordare în ceea ce privește infrastructura. Este nevoie de mai multe stații de alimentare pe drumurile de mare viteză ce se construiesc în România. Însă nu se știe exact cum vor fi alimentate, la rândul lor acele stații.

Pe de altă parte nu se știe cât ne va costa la un moment dat, în viitorul apropiat ”un plin electric” și dacă nu cumva va fi mai rentabil să păstrăm autovehiculele clasice sau cele hibryd.

Dumitru Chisăliță: ”Mașina electrică are limitările ei”

Expertul în energie, Dumitru Chisăliță, a explicat într-un interviu pentru Ziare.com de ce consideră că cel puțin în următorii câțiva zeci de ani, în România este practic imposibil să trecem la un parc auto total nepoluant format din mașini cu propulsie exclusiv electrice.

”Eu nu cred că mașina electrică reprezintă viitorul transportului în lumea asta. Va fi o alternativă pentru anumite aplicații, dar eu nu cred că noi, cel puțin până în 2050 nu o să înlocuim tot parcul de motoare diesel și benzină cu motoarele electrice. Acesta este filling-ul meu. Va crește mult, clar, numărul acestor mașini electrice ce vor fi folosite pentru anumite aplicații dar nu cred că se poate discuta de o înlocuire de 100% a parcului actual de mașini cu cele electrice” a spus Dumitru Chisăliță.

El este de părere că mașina electrică este foarte utilă ”pentru deplasări să spunem relativ concentrate în zona orașelor, în zona periurbană, pe distanțe scurte, pe să spunem, pe anumite linii de aprovizionare. Dar are limitele ei din punct de vedere al capacității de stocare, a capacității de folosire a motorului și a capacităților sau a infrastructurii de încărcare”.

Dar cum România produce destul de puțină energie ”întrebarea este de unde iau această energie electrică, că noi suntem în momentul de față în situația în care n-avem energie electrică, să aprindem becul”, este de părere expertul.

În prezent, în balanța energetică a României, avem 28 % țiței, 11 % cărbune, 29 % gaz natural. ”Toate trei înseamnă aproape 70 % deci, cum pot înlocui acest procent cu energie electrică, dacă acum această cantitate, să spunem regenerabilă și hidro înseamnă 11%?”, a mai spus Chisăliță.

Cele mai ieftine mașini electrice din România în 2023

Cele mai ieftine mașini electrice la vânzare în România în 2023 au prețuri mai mari decât în 2022, scrie evmarket.ro.

Primele 9 cele mai ieftine mașini electrice disponibile în România costă până în 36.000 de euro cu TVA, fără ecobonusul din Programul Rabla 2023.

  • Dacia Spring în continuare rămâne cea mai ieftină mașină electrică. Costă 20.800 euro cu TVA

  • Modelul cu două locuri Smart EQ Fortwo este una dintre cele mai ieftine mașini electrice. Costă 24.000 euro cu TVA

  • Smart EQ Forfour - 25.400 euro cu TVA

Ce mașini electrice au cea mai mare autonomie

Conform unui top realizat de evmarket:

  • Loc 1. Lucid Air Dream Edition - Autonomie: 837 km

  • Loc 2. Tesla Model S - Autonomie: 652 km

  • Loc 3. Rivian R1T - Autonomie: 644 km

  • Loc 4. Tesla Model 3 Long Range - Autonomie: 576 km

  • Loc 5. Mercedes Benz EQS 450+ Raza de acțiune: 563 km

Stațiile de încărcare pentru mașini electrice se înmulțesc, contra cost. Ce tarife practică România față de vecinii europeni
Stațiile de încărcare pentru mașini electrice se înmulțesc, contra cost. Ce tarife practică România față de vecinii europeni
Primăria Bistrița a amplasat recent 15 noi stații de încărcare pentru mașinile electrice care vor funcționa contra cost. Vestea a redeschis discuția costurilor de încărcare pentru...
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
#masini electrice, #autonomie masini electrice, #alimentare energie electrica, #pret energie electrica , #masini electrice