Ce se întâmplă în Occident când ia foc o mașină electrică. Belgia vrea să le interzică total accesul în parcările subterane VIDEO

Miercuri, 06 Iulie 2022, ora 22:12
14680 citiri
Ce se întâmplă în Occident când ia foc o mașină electrică. Belgia vrea să le interzică total accesul în parcările subterane VIDEO
Mașină electrică arsă FOTO autolatest.ro

Două incidente petrecute în ultimele săptămâni în România au adus în discuție siguranța pe care o oferă autovehiculele electrice.

Mai întâi, vestea de pe 23 iunie, când în Brașov s-a decis retragerea temporară din circulație a tuturor celor 60 de autobuze electrice SOR, după ce un vehicul a luat foc, iar pompierii au avut nevoie de mai bine de jumătate de oră pentru a stinge incendiul.

Zece zile mai târziu, o fotografie cu o mașină Dacia Spring cu partea din față arsă, în timp ce este transportată pe o platformă, postată pe grupul Dacia Spring România a produs neliniște printre proprietarii acestui model.

Site-ul autolatest.ro a publicat un rezumat al măsurilor care se iau în Occident pentru a preveni un dezastru, în cazul în care o mașină electrică ia foc.

Dacă o mașină electrică ia foc, dauna este totală

Este concluzia celor care se pregătesc să stingă aceste incendii. În multe orașe din Germania accesul în parcările subterane ale mașinilor electrice este interzis pentru că dacă acestea se aprind, întreaga clădire este cuprinsă de flăcări, fără că pompierii să o poată stinge.

Bateria unei mașini electrice se poate reaprinde chiar și după 48 de ore din momentul accidentului.

În Belgia, pompierii vor să interzică accesul mașinilor electrice în parcările subterane

Unitatea de elită a pompierilor din Belgia a anunțat că intenționează să introducă o legislație locală pentru a interzice complet accesul în parcările subterane al masinior electrice, după ce în weekend un VW ID3 a luat foc din senin într-o asemenea parcare care a distrus în totalitate subsolul, iar clădirea are nevoie acum de o reabilitare completă.

Pompierii spun că dacă o mașină electrică se aprinde nu există nici o șansă de a stinge incendiul, iar focul arde la o temperatură atât de mare încât clădirea este în pericol de incendiu total, indiferent de numărul de etaje.

În Belgia se revizuiește acum accesul oficial al acestor mașini electrice fie că se numesc Dacia Spring sau Tesla Model S. Șoferii lor trebuie să le parcheze pe stradă, chiar dacă au locuri de parcare plătite în subteran.

Autolatest atrage atenția și asociațiilor de locatari din România care trebuie să interzică complet accesul acestor mașini în subteran, amintind și mall-urile care auu stații de încărcare la minus 2 sau minus 3!

În caz de incendiu, întreaga parcare și chiar toată clădirea pot arde complet, potrivit publicației, pentru că un incendiu de mașină electrică nu se poate stinge cu aspersoare clasice montate în tavan.

Cât de periculoase sunt, de fapt, mașinile electrice

La sfârșitul lunii iunie, influencerul Bogdan Stoica a avertizat asupra riscurilor producerii incendiilor la mașinile electrice, atât de lăudate în întreaga lume.

Într-o postare pe Facebook, el s-a referit la decizia autorităților din Brașov de a retrage din trafic toate cele 60 de autobuze electrice din oraș după ce unul a luat foc, subliniind că incidentul ”urma să se petreacă așa cum controlează dealerii de droguri festivalurile de muzică: natural.”

El a explicat de ce riscul unor astfel de incendii este ridicat la mașinile electrice.

”Pompierii au venit rapid și au stins incendiul în 30 de minute. Retragerea temporară din circulație a celorlalte autobuze electrice rămâne valabilă până când vin la Brașov reprezentanții firmelor care au produs autobuzul și acumulatorii.

Acum, să luăm știrea pe îndelete.

Ce putea să producă degajarea de fum la nivelul acumulatorilor, cum zicea RATBV? Nu așa greu de dedus: oxigenul. În caz că nu știi, litiul din baterii se aprinde imediat în contact cu aerul. Dacă nu crezi caută știrile de acum câțiva ani, cu generația aia de telefoane Samsung care se autoaprindeau după șocuri fizice. Sau, dacă ești curajos, ia o șurubelniță și chinuiește-te să o înfigi în bateria telefonului tău.

Cel mai probabil o să ia foc spontan. Acum, revenind la autobuz: brașovenii să zică sărut mâna că autobuzele au bateriile sus, nu jos. Dacă acumulatorii s-ar fi aprins în podea, iar fumul ar fi fost degajat în autobuz, nu se știe exact dacă mai scăpa cineva de acolo”, a scris Bogdan Stoica pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru Elon Musk. Suma uriașă la care se ridică
Tesla Inc. solicită acționarilor să aprobe restabilirea pachetului de compensații pentru CEO-ul Elon Musk, evaluat la 56 de miliarde de dolari. De asemenea, compania a propus relocarea sediului...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#masini electrice, #risc incendiu, #parcari subterane, #pompieri, #dauna totala, #masuri, #parcare subterana , #masini electrice
Comentarii
Poza olimpiu
olimpiu
rank 5
Și uite asa se spulbera mitul mașinilor electrice.