Prima mașină electrică de familie cu adevărat accesibilă în Europa: "Ar putea fi o afacere absolută"

Miercuri, 27 Iulie 2022, ora 12:05
35692 citiri
Prima mașină electrică de familie cu adevărat accesibilă în Europa: "Ar putea fi o afacere absolută"
MG4 ar putea fi hatchback-ul de familie electric la preț accesibil pe care îl așteptăm FOTO MG MOTOR

Așteptăm de ceva vreme ca vehiculele electrice să atingă paritatea prețurilor cu mașinile cu combustibili fosili. În acest moment, vehiculele electrice sunt încă cu mult mai scumpe, iar acest lucru a condus la ideea că sunt doar jucării pentru cei bogați, nu următoarea generație de transport personal.

Dar un lot de mașini noi a fost încărcat pe 21 iulie pe un vas din China, îndreptându-se spre Europa, ceea ce ar putea schimba situația.

Se numește MG4 (Mulan în China) și ar putea fi următoarea piatră de hotar în accesibilitatea vehiculelor electrice.

În urmă cu câțiva ani, se părea că Tesla va cuceri zona accesibilă a pieței de vehicule electrice în același mod în care a determinat adoptarea în masă în alte segmente de electrificare.

Dar mult așteptatul Tesla de 25.000 de dolari pare să fi fost pus pe pauză pentru moment. În schimb, a fost evident că China ar fi probabil țara care va reduce costul electrificării. Întrebarea a fost ce marcă va conduce piața. Răspunsul pare a fi MG, scrie forbes.com.

Marca MG Este una dintre cele mai vechi din istoria auto din Marea Britanie, datând din anii 1920. În afara Marii Britanii, MG este renumită pentru mașinile sale sport drăguțe și prin excelență britanice din anii 1960 și 70. Dar a fost și emblema pentru o gamă mai largă de vehicule în ultima sută de ani.

Epoca sa cea mai puțin glorioasă a fost probabil chiar înainte de generația actuală, când făcea parte din conglomeratul britanic Leyland, și apoi MG Rover. Cele mai multe dintre mașinile MG din această perioadă au fost vehicule de familie relativ.

Când MG Rover s-a prăbușit în 2005, China Nanjing Automotive a achiziționat fabrica și marca companiei, iar apoi a fost achiziționată ea însăși de SAIC Motor în 2007. MG a continuat să asambleze mașini în Marea Britanie, dar în 2016 chiar și asta a încetat, iar acum toate vehiculele sub marca MG sunt fabricate în China.

MG adoptă o atitudine optimistă față de vehiculele electrice și le vede în mod clar o modalitate de a restabili brandul ca lider global.

MG ZS EV a fost unul dintre primele vehicule electrice cu prețuri ridicate care era încă o mașină adecvată, nu o mașină cu două locuri limitată doar pentru oraș, iar versiunea Long Range a combinat acest lucru cu o putere a bateriei foarte utilizabilă.

MG5 EV a fost unul dintre primele mașini electrice break / break de pe piață (și mult mai accesibile decât Porsche Taycan Sport sau Cross Turismo). Există și o versiune Long Range a acesteia acum.

Mașina pe care Europa a așteptat-o, totuși, nu este nici un SUV precum MG ZS EV, nici un break de familie / break precum MG5 EV.

Deși SUV-urile sunt cele mai vândute în Europa, așa cum sunt în SUA, compactele sunt mașinile oamenilor și mai potrivite pentru mediul urban european înghesuit.

Hatchback-ul de familie este linia de bază standard în Europa – Ford Fiesta și Focus, Vauxhall/Opel Corsa, VW Polo sau Golf și Toyota Yaris. Aceste mașini au loc pentru cinci ocupanți (deși nu veți dori să fiți pe bancheta din mijloc din spate ca adult), cu ele se pot face cumpărăturile și puteți lăsa scaunele din spate jos pentru a ridica provizii de la magazinul local.

Acesta este formatul MG4 care se îndreaptă în prezent spre Europa. Nu toate specificațiile lui MG4 au fost lansate, dar mașina va veni cu o baterie de 51 kWh sau 64 kWh, suficientă pentru 350 km sau 450 km.

Motoarele vor avea 125 kW (168 CP) și, respectiv, 150 kW (201 CP). Acest lucru va oferi mașinii posibilitatea să sprinteze 0-100km/h în mai puțin de 8 secunde.

Detaliile privind capacitatea portbagajului nu au fost făcute publice, dar este un hatchback, așa că va avea flexibilitatea necesară.

Niciuna dintre aceste specificații nu desparte până acum MG4 de Volkswagen ID.3 sau Cupra Born.

Diferența cheie cu MG4 va fi prețul

Unul dintre lucrurile pentru care MG este renumit este cât de ieftine sunt mașinile sale, oferind în același timp garanții generoase și o calitate acceptabilă. Unii se așteaptă ca MG4 să înceapă de la 30.000 de dolari. Aceasta ar fi o realizare, când cel mai ieftin Renault Zoe este acum de 38.500 de dolari, iar Nissan Leaf începe de la 35.000 de dolari. Volkswagen ID.3 entry-level este acum 43.500 de dolari. Dacă zvonurile se dovedesc corecte, MG4 ar putea fi o afacere absolută.

Mașinile electrice ale MG nu sunt perfecte. Infotainmentul lor, deși este îmbunătățit la cele mai recente modele, încă se simte rudimentar în comparație cu cel mai bun din domeniu.

Funcțiile conectate sunt limitate. Dar piața cere vehicule electrice mai accesibile, astfel încât revoluția se poate filtra mai jos în intervalul de venituri. MG4 va fi un alt pas puternic în această direcție.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Chery Auto din China a semnat un acord cu EV Motors din Spania în vederea înfiinţării unei companii mixte pentru a produce maşini la prima sa fabrică din Europa, au anunţat marţi, 16...
#masini electrice, #model nou, #pret, #accesibil, #masina de familie economica , #stiri auto