Avânt spectaculos pe piața auto din Europa. Trei fabrici investesc masiv pentru a produce mașini electrice

Joi, 23 Martie 2023, ora 08:49
4056 citiri
Avânt spectaculos pe piața auto din Europa. Trei fabrici investesc masiv pentru a produce mașini electrice
În Europa se vând câteva zeci de modele de mașini electrice FOTO Pexels

Mașinile electrice devin din ce în ce mai interesante pentru cei care își doresc un autoturism nou, astfel că producătorii dezvoltă liniile speciale, axate pe această nișă. Volkswagen vrea să producă 3 milioane de vehicule electrice mici la cele două fabrici ale sale din Spania, între 2025 şi 2030, în vreme ce Stellantis anunță că va investi 130 de milioane de euro în fabrica sa din Germania, pentru a produce un nou vehicul electric

Producătorul german de automobile Volkswagen intenţionează să producă 3 milioane de vehicule electrice mici la cele două fabrici ale sale din Spania, între 2025 şi 2030, a declarat miercuri Wayne Griffiths, preşedintele diviziei spaniole SEAT a VW, transmite Reuters.

Producătorul german de automobile promovează electrificarea producţiei sale şi intenţionează să construiască o fabrică de baterii în Spania.

Griffiths a declarat că SEAT îşi propune, pe termen mediu, să asambleze 500.000 de maşini electrice pe an, la uzina SEAT din Martorell, din apropierea Barcelonei.

Nu tăierea locurilor de muncă la fabrică este prioritatea SEAT, a adăugat el.

Griffiths a spus într-o conferinţă de presă că producătorul auto lucrează din greu pentru a aduce o a doua platformă pentru producţia de vehicule electrice la Martorell, care ar creşte competitivitatea.

Volkswagen a declarat deja că va începe să producă două vehicule electrice la uzina Martorell în 2025 şi la linia de asamblare Navarra a VW în aceeaşi perioadă - o maşină mică pentru marca de lux Cupra, asociată cu SEAT, şi o altă maşină pentru marca VW.

Griffiths a declarat pentru Reuters, luna trecută, că Volkswagen va depune o nouă cerere Spaniei pentru fonduri ale Uniunii Europene, în timp ce evaluează dacă va produce acolo vehicule electrice suplimentare, în afara celor planificate pentru 2025.

Stellantis va produce un nou vehicul electric

Producătorul de automobile Stellantis a declarat miercuri că va investi 130 de milioane de euro în fabrica sa de asamblare din Eisenach, Germania, pentru a produce acolo un nou vehicul electric cu baterie, din a doua jumătate a anului viitor, transmite Reuters.

Noul vehicul electric va fi succesorul SUV-ului compact Opel Grandland, produs în prezent la Eisenach, a declarat producătorul auto într-un comunicat.

SUV-ul se va baza pe platforma ”STLA Medium”, una dintre cele patru platforme care vor sta la baza tuturor noilor modele Stellantis începând de anul viitor.

”Adăugarea unui vehicul electric la producţia Eisenach sprijină angajamentul îndrăzneţ al Opel faţă de o linie de produse complet electrice până în 2028 în Europa”, a spus Stellantis.

Producţia actuală a fabricii include şi versiuni hibride plug-in ale Opel Grandland.

Stellantis, al treilea mare grup de automobile din lume în funcţie de vânzări, doreşte ca până în 2030 100% din vânzările sale de autoturisme europene şi 50% din vânzările de autoturisme şi camionete din SUA să fie vehicule electrice cu baterie.

Alte mărci ale sale includ Peugeot, Fiat, Alfa Romeo şi Jeep.

Uzina Eisenach, din landul german Turingia, a fost deschisă în 1992, când Opel făcea parte din General Motors. Până în 2022, fabrica a produs un total de 3,7 milioane de vehicule, a spus Stellantis.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Mașinile electrice chinezești ajung în Europa. Când începe producția firma Chery Auto și în ce țară
Chery Auto din China a semnat un acord cu EV Motors din Spania în vederea înfiinţării unei companii mixte pentru a produce maşini la prima sa fabrică din Europa, au anunţat marţi, 16...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#masini electrice, #Seat, #volkswagen, #stellantis, #producator auto , #masina electrica
Comentarii
E
EmigrantulAnonim
rank 5
De ce nu vin sa produca masini electrice in Romania?