Ai mașină electrică? De ce să-ți achiziționezi o stație de încărcare auto

Advertorial
Joi, 24 Februarie 2022, ora 18:13
7590 citiri
Ai mașină electrică? De ce să-ți achiziționezi o stație de încărcare auto
FOTO: etbm.ro/

Te numeri printre fericiții posesori de mașini electrice? Atunci deja știi cât este de dificil să depinzi de stațiile de încărcare din oraș. Acestea se găsesc în unele benzinării, dar și în câteva parcări ale marilor centre comerciale. Iar cadă locuiești în afara marilor orașe trebuie să bați kilometri întregi pentru a-ți încărca mașina.

Deși mașinile electrice au numeroase avantaje, precum faptul că un plin este de doar 30-60 de lei, în funcție de model, spre deosebire de un plin de benzină sau motorină unde cu suma aceasta poți achiziționa doar 5-10 litri de benzină. În plus, mașinile electrice sunt prietenoase cu mediul înconjurător deoarece nu poluează aerul.

Un alt avantaj este dat de faptul că acestea sunt foarte ușor de întreținut, deoarece nu au nevoie de schimbarea uleiului, a bujiilor, a filtrelor, antigelului sau a kiturilor de distribuție și sunt scutite de plata impozitului anual.

Însă, toate aceste avantaje pălesc când vine vorba despre încărcarea mașinii. Prin urmare, pentru a te bucura în permanență de mașina ta este important să achiziționezi propria stație de încărcare auto.

Motive pentru achiziționarea unei stații auto de uz casnic

Achiziționarea unei statii incarcare auto electrice are numeroase avantaje. Principalul avantaj este că nu mai depinzi de stațiile de încărcare din benzinării sau centre comerciale. Îți poți încărca mașina acasă, la orice oră dorești.

În plus, nu mai pierzi timp în benzinării sau așteptând să se încarce autoturismul. Poți folosi acest timp pentru a-l petrece cu familia sau pentru a te relaxa.

Un alt avantaj al achiziționării unei stații auto proprii este faptul că vei economisi bani la încărcare. O încărcare completă, acasă, este de jumătate din prețul pe care l-ai da dacă ți-ai încărca autoturismul în stațiile din benzinării.

Chiar dacă prețul pentru achiziționarea unei stații de încărcare auto electrice pentru uz casnic poate părea mare, acesta se amortizează rapid.

O alternativă este să-ți încarci mașina la o priză clasică, folosind un adaptor, însă în acest caz mașina se va încărca de până la 8 ori mai greu, iar prețul plătit pentru curent va fi pe măsură.

Cum să achiziționezi o stație auto de uz casnic

Când te decizi să achiziționezi o stație de încărcare auto pentru uz casnic este important să fii atent la câteva detalii extrem de importante:

  • Puterea stației – puterea influențează timpul de încărcare. Cu cât acesta este mai mic, cu atât mai mic va fi și prețul plătit pentru energie.
  • Numărul de terminale – există stații cu un singur terminal și stații cu mai multe terminale. Dacă ai două mașini electrice este important să alegi o stație cu mai multe terminale.
  • Locul în care instalezi stația – contează atât dimensiunile spațiului respectiv (stațiile fiind montate pe perete) cât și locul unde o vei instala. Dacă aceasta urmează să fie instalată în exterior atunci trebuie să alegi o stație rezistentă la temperaturi extreme (atât iarna cât și vara), dar și la precipitații.

Alege produse de calitate

Pe etbm.ro găsești o mulțime de produse de calitate marca Gewiss, printre care și stații de încărcare electrice.

Iar dacă vrei să economisești energie, tot aici găsești o gamă completă de produse, de la doze electrice până la prize, întrerupătoare și până la corpuri de iluminat. Toate aceste produse Gewiss se remarcă prin calitate, fiabilitate, dar și printr-un design modern, fiind perfecte pentru a se potrivi oricărui design.

Gewiss este producător italian de corpuri de iluminat și echipamente electrice, cu o istorie de peste 50 de ani, fiind prezent în peste 20 de țări din Uniunea Europeană și Asia și dispune de 6 fabrici dintre care 3 în Italia și câte una în Germania, Spania și Franța.

Stațiile de încărcare pentru mașini electrice se înmulțesc, contra cost. Ce tarife practică România față de vecinii europeni
Stațiile de încărcare pentru mașini electrice se înmulțesc, contra cost. Ce tarife practică România față de vecinii europeni
Primăria Bistrița a amplasat recent 15 noi stații de încărcare pentru mașinile electrice care vor funcționa contra cost. Vestea a redeschis discuția costurilor de încărcare pentru...
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
#masini electrice, #statii incarcare masini electrice , #stiri auto