Șofer care conduce o mașină electrică: "Care v-ați vândut deja fosilele cumpărați repede alta că vor costa dublu în curând"

Sambata, 08 Octombrie 2022, ora 17:56
171779 citiri
Șofer care conduce o mașină electrică: "Care v-ați vândut deja fosilele cumpărați repede alta că vor costa dublu în curând"
Mașină electrică la încărcat FOTO Pixabay

Numărul șoferilor care au renunțat la mașinile pe benzină sau motorină în favoarea celor electrice a crescut în ultimul an, în contextul prețurilor mari la combustibil.

Din cauza creșterii prețului la curentul electric, multe dintre stațiile unde aceștia alimentau gratuit au renunțat la aceste servicii, iar în altele prețurile au crescut, după cum a semnalat proprietarul unie mașini electrice într-o postare pe Facebook.

"Mulți colegi conducători de electrice cu puțin timp în urmă se rugau la Dumnezeu să facă o minune și să dispară stațiile gratuite.

Se pare că Lidl, Ikea și alții le-au ascultat rugămințile si le-au închis.

Bun până aici dar ce facem dragi colegi, se pare că va veni urgia din păcate.

Vă dau câteva exemple ce prevestesc revenirea la benzină, gpl sau diesel:

  • Reteaua Ev mag cu stațiile de la Auchan au pus pretul de 3,5 lei /kw AC.
  • Renovatio la stația Rompetrol Corbeanca au prețurile 3,49/kw DC si 2,99/kw AC.
  • Autoclass Ploiești aveau 20 lei/ ora AC și 90 lei DC. Acum au 70 lei/oră AC și 180 lei/h DC.

Câteva exemple care prevestesc ce va urma...

Care v-ați vândut deja fosilele cumpărați repede alta, că vor costa dublu în curând", a scris acesta pe grupul Dacia Spring România.

"Încărcați acasă"

În comentarii, cei mai mulți oferă soluții, iar unii se distrează pe seama situației.

"Cumpăr Dacia Spring. 5000 EUR + Datoria la furnizorul de electricitate."

"Încărcați acasă, 0.7lei/ kwh - Hidroelectrica, restul e cancan."

"Cu toate acestea, CCS-ul de la Rompetrol Corbeanca e ocupat acum."

"Eu o să continuu să încarc acasă, chiar dacă scade prețul la benzină/motorină și crește prețul la curent (n-o să se întâmple asta, că OPEC a redus producția, deci prețul la pompă iar o să crească, iar de curând am trecut la hidroelectrica).

În ce-i privește pe cei care nu au posibilitatea să încarce de acasă și se bazează pe rețeaua de stații din oraș, cei cu capul pe umeri vor plăți, așa cum fac și cei cu mașini convenționale la benzinării.

Cei care și-au luat electrică gândind jmekereste "lasă că încarc #pegratis" chiar e indicat să renunțe la electrică, pentru că și-au luat electrică dintr-un motiv eronat

Hai, băgați springurile pe olx, că le vindeți mai scump decât le-ați luat și va puteți lua Passat tdi bengoase."

"Ideea e simplă, faci contract la Hidroelectrica și încarci acasă. La nevoie cumperi o rola de 50m să-ți ajungă până la mașină.

Apoi investești în panouri fotovoltaice.

Cei care se rugau ca stațiile gratuite să dispară o făceau pentru că unii abuzau de ele, iar "gratuitatea" era pentru cei care făceau bani cu electricele.

Concurența furnizorilor de servicii de încărcare o să se vadă, la 3 lei pe kwh nu o să încarci nici la nevoie, iar astfel prețul va scădea prin cerere/oferta, iar apoi vor câștiga furnizorii cu prețul cel mai bun."

"Stați liniștiți că nu încarcă nimeni la preț exorbitant, piața de energie își va reveni."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Un director al FMI transmite că nu există riscul unei recesiuni globale. "În acest moment, va fi nevoie de mult pentru a deraia această economie"
Unul dintre cei mai importanţi economişti ai Fondului Monetar Internaţional a semnalat un risc redus de recesiune globală, în ciuda zgomotelor continue de incertitudine geopolitică,...
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
#masini electrice Romania, #costuri, #incarcare masina electrica, #scumpiri , #masini electrice