Care sunt următoarele 3 modele de la Dacia care vor deveni electrice, după Spring. Anunțul directorului executiv al companiei

Sambata, 15 Octombrie 2022, ora 13:33
6058 citiri
Care sunt următoarele 3 modele de la Dacia care vor deveni electrice, după Spring. Anunțul directorului executiv al companiei
Dacia Sandero FOTO dacia.ro

Directorul executiv Dacia, Denis Le Vot, a declarat într-o discuție cu patru jurnaliști români că motoarele termice ale grupului Renault vor continua să existe pe piață cel puțin 13 ani.

„În cazul mașinilor termice, inclusiv hibride, vedem cel puțin 13 ani (n.n. – până în 2035 când mașinile termice nu vor mai putea fi vândute în Europa) de existență, ceea ce înseamnă două generații de vehicule. Asta, desigur, dacă până în 2035 lucrurile nu vor sta altfel din punct de vedere legislativ. Iar povestea termicelor nu se încheie nici în 2035 pentru că există un spectru internațional, dincolo de Europa”, a menționat Denis Le Vot, potrivit economica.net.

Despre planurile de electrificare ale mărcii Dacia, Denis Le Vot a spus că acestea vor fi necesare la un moment dat.

„Situația nu trebuie privită separat, ci la nivel de grup. Dacă Dacia ar fi fost singură s-ar fi luptat mult cu reglementările CAFE. Cu ajutorul Renault lucrurile sunt mult mai ușor de realizat. Deci, este vorba despre doi frați care joacă un joc inteligent. Strategia noastră deliberată este să fim campioni ai segmentului ICE (mașini cu motoare termice) atât de mult cât vom putea. Și putem! Pentru că avem Renault care ajută Dacia cu reglementările CAFE (n.n. – prin scăderea mediei emisiilor la nivel de grup) și avem mașini foarte ușoare cu motoare mici. Asta înseamnă eficiență în materie de emisii de CO2”, a declarat șeful Dacia.

Următorul model, după Spring, care va deveni electric, va fi Sandero. Oficialul a menționat că „trecerea la modele electrice Dacia se va întâmpla. Pentru că din 2035 trebuie să avem doar mașini electrice. Dacia va fi o marcă electrică. Prima întâlnire cu un nou model Dacia electric va fi la următoarea generație Sandero care, să spunem, va apărea în 2028 – 2029, adică foarte departe de momentul actual. A doua întâlnire cu o Dacia electrică va fi la noile generații Duster și Bigster (n.n. – prima generație Bigster nu va fi electrică), cândva în 2032 – 2033”.

„Ce se va întâmpla exact până atunci mă bucur să pot spune că nu știu. Pentru că avem norocul de a avea timp să decidem. Ideea este că, atunci când vom hotărî să facem noi modele Dacia electrice, vom putea lua de pe rafturile celei mai bune companii din Europa în domeniul mașinilor electrice (n.n – Renault) exact ceea ce ne trebuie. Noi, Dacia, nu trebuie să ne asumăm riscuri majore. Trebuie doar să studiem piața și să luăm tehnologiile corecte de pe raftul de care vorbeam”, a precizat Denis Le Vot.

CEO-ul Dacia a dat a exemplu modelul Jogger care „va apărea pe piață peste doar trei luni. Va folosi tehnologia E-Tech a Renault. Pentru că a venit timpul pentru asta. Deci mașina va fi hibridă, va avea cutie automată pentru că mulți își doresc asta, va oferi 140 CP și va fi eficientă din punctul de vedere al emisiilor. Pentru toate astea, noi, Dacia, nu trebuie să investim aproape nimic. Pentru că mergem pe rafturile Renault Group, ne luăm ce ne trebuie, și toată lumea este fericită”.

Totuși, dacă sistemul de propulsie pentru Jogger va fi produs la Mioveni, nu același lucru se va întâmpla și cu viitoarea generație Sandero care va avea și versiune electrică, reiese din declarația lui Denis Le Vot.

„Se poate vedea o «specializare» în privința producției de mașini Dacia. Mașinile «low drive» fiind produse în Maroc, ai cele «high drive» în România. Așa cum am spus, prima întâlnire cu un model electric Dacia va fi al unui model «low drive» și, desigur, după următoarele Duster și Bigster care vor avea motoare termice și sisteme hibride, va urma o generație Duster – Bigster cu motoare electrice. Dar asta abia în 2022 – 2023”.

Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Când va avea loc evenimentul Samsung Unpacked și ce dispozitive vor fi prezentate
Samsung plănuiește să organizeze evenimentul său emblematic, Unpacked, pe data de 10 iulie 2024, în Paris, potrivit mai multor surse. Alegerea Parisului ca gazdă pentru acest eveniment nu...
#masini electrice Romania, #Dacia, #sandero, #duster, #Dacia Spring , #masini electrice