Cum îți dai seama că a venit momentul să cumperi lichid de servodirecție?

Advertorial
Marti, 23 Ianuarie 2024, ora 18:42
3558 citiri
Cum îți dai seama că a venit momentul să cumperi lichid de servodirecție?
FOTO: pixabay.com

Modul în care funcționează un automobil și durata de timp în care îl poți folosi fără a fi nevoie de reparații depinde de mai mulți factori. Contează stilul de condus, frecvența și lungimea drumurilor pe care le faci sau calitatea șoselelor.

La fel de important este să acorzi atenția cuvenită consumabilelor, să știi când e necesar să fie completate sau, după caz, înlocuite. Astfel stau lucrurile cu lubrifianții pentru motor, dar și cu alte substanțe despre care se vorbește mai puțin, precum lichid de servodirecție, ulei pentru cutia de viteze, antigel sau lichid de frână.

De ce este important să folosești lichid servodirecție de calitate?

După cum îi spune numele, rolul acestei substanțe de pe Automag.ro constă în a asigura buna funcționare a sistemului de direcție al autoturismului. Acesta este responsabil cu stabilirea direcției și cu menținerea stabilității mașinii, în timpul deplasării.

Sistemul are rolul de a schimba unghiul roților din față, ceea ce face posibilă întoarcerea automobilului în direcția dorită de șofer. Acesta dă comenzile necesare prin intermediul volanului.

Mecanismul are meritul de a reduce efortul necesar pentru îndeplinirea acțiunii de schimbare a direcției. Reducându-se forța necesară acționării volanului, șoferul nu trebuie să depună eforturi exagerate, ceea ce îi sporește atât capacitatea de a manevra mașina, cât și confortul de care are parte în timpul deplasărilor.

În cazul în care – deoarece nu este folosit un lichid de servodirecție corespunzător sau nu a fost schimbat la timp – sistemul suferă vreo defecțiune, efectul este extrem de neplăcut. Volanul începe să vibreze, se rotește foarte greu sau, în cazurile mai grave, nu se mai rotește deloc într-un sens.

Cum nimeni nu își dorește să întâmpine astfel de probleme, este normal ca fiecare conducător auto să se asigure că face tot ceea ce depinde de el pentru a le preveni apariția.

Situațiile în care trebuie să cumperi lichid de servodirecție

Există trei împrejurări foarte clare în care devine necesară înlocuirea acestui tip de ulei. În mod normal, operațiunea trebuie efectuată la fiecare 50 000 de kilometri parcurși sau la fiecare 4 ani, indiferent de distanța acoperită în acest interval de timp. Perioada sau numărul de kilometri pot să varieze ușor în funcție de compania producătoare a automobilului și de model, însă sunt situate întotdeauna în jurul acestor cifre medii.

O a doua situație apare atunci când scade nivelul lichidului din vasul care îi este dedicat special. Pentru a preîntâmpina o astfel de situație, este recomandată verificarea periodică. Doar în acest fel pot fi identificate rapid eventuale probleme, precum scurgerea cauzată de un semering crăpat. După ce este identificată cauza scurgerii și se iau măsurile necesare pentru a o stopa, se realizează completarea cu cantitatea de substanță necesară.

A treia situație în care devine obligatorie înlocuirea este aceea în care se observă că uleiul și-a schimbat culoarea. Cauza poate fi contaminarea cu un lichid mai vechi sau uzura casetei ori a pompei. Dacă se observă că s-a înnegrit, trebuie scursă toată instalația, pentru a fi apoi reumplută cu un produs nou și de bună calitate.

În oricare dintre aceste trei situații, nu întârzia să cumperi lichid servodirecție și apoi să îl folosești așa cum se cuvine, pentru buna funcționare a mașinii!

S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
S-a deschis Transapuseana. Cum arată una dintre cele mai spectaculoase șosele din România FOTO
Primul lot din Transapuseana, drumul care traversează Munţii Apuseni, a fost inaugurat vineri, 26 aprilie. Este vorba despre 43 de kilometri de drum judeţean. Vicepreşedintele Consiliului...
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
#masina, #servodirectie, #cumparare lichid, #lichid servodirectie , #stiri auto