Astrofizicienii au creat ”mașina timpului”: Ce secrete au descoperit în trecut VIDEO

Joi, 09 Iunie 2022, ora 01:19
5780 citiri
Astrofizicienii au creat ”mașina timpului”: Ce secrete au descoperit în trecut VIDEO
Astronomii au creat o mașină a timpului pentru a vedea în istoria universului FOTO: Vice

O echipă internațională de oameni de știință din Japonia, Spania, Italia, Statele Unite și Germania, care a publicat un studiu în revista Nature Astronomy din 2 iunie 2022, a creat pentru prima dată simulări ale ”mașinii timpului”, pentru a observa viața galaxiilor din univers, de-a lungul existenței lor.

Cercetătorii de la Universitățile din Tokyo, La Laguna, Bologna, California, Nagoya și Heidelberg au reușit să recreeze în mod direct, în premieră, întregul ciclul de viață al unora dintre cele mai mari colecții de galaxii observate în universul îndepărtat cu 11 miliarde de ani-lumină în urmă, potrivit Sci Tech Daily.

Simulările cosmologice sunt cruciale pentru a studia modul în care universul a devenit în forma pe care o vedem astăzi, dar multe nu se potrivesc de obicei, cu ceea ce astronomii observă prin telescoape.

Cele mai multe sunt niște concepte pentru a se potrivi cu universul real doar într-un sens statistic. Simulările cosmologice constrânse, pe de altă parte, sunt realizate pentru a reproduce direct structurile pe care le observăm de fapt în univers.

NASA a făcut o descoperire ciudată: Două turnuri extraterestre găsite pe Marte VIDEO

O echipă de cercetători condusă de Institutul Kavli și de Metin Ata și Khee-Gan Lee, a fost interesată de structurile îndepărtate, cum ar fi proclusterele masive de galaxii, care sunt strămoșii actuali.

”Am vrut să încercăm să dezvoltăm o simulare completă a universului îndepărtat real pentru a vedea cum au început structurile și au sfârșit”, a spus Ata.

Lee a afirmat că dezvoltarea simulării a fost ca și cum ar fi construit o mașină a timpului. Deoarece lumina din universul îndepărtat ajunge pe Pământ abia acum, iar observațiile galaxiilor făcute de telescoape sunt astăzi doar o imagine a trecutului.

Lumina galaxiilor folosite de cercetători a călătorit pe o distanță de 11 miliarde de ani-lumină pentru a ajunge la noi.

Prima țară din lume care a creat o structură extraterestră proprie: A depășit Statele Unite VIDEO

Un alt motiv important pentru care cercetătorii au creat aceste simulări a fost testarea modelului standard al cosmologiei, care este folosit pentru a descrie fizica universului. Prevăzând masa finală și distribuția finală a structurilor dintr-un spațiu dat, cercetătorii ar putea dezvlui discrepanțe nedetectate anterior în înțelegerea noastră actuală a universului.

Astronomii au reușit să găsească dovezi ale trei protoclustere de galaxii deja publicate și să defavorizeze o structură. În plus, ei au reușit să identifice cinci structuri care s-au format în mod constant în simulările lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Schimbare istorică în regulamentul fotbalului englez
Federaţia Engleză de Fotbal a anunţat că din sezonul viitor se renunţă la reluarea meciurilor în caz de egalitate la finalul timpului regulamentar, începând din primul tur al Cupei...
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#masina timpului, #galaxii, #galaxii univers, #Univers, #istorie, #istoria universului, #ani lumina, #simulari, #cosmos , #fenomen