Cea mai bună mașină sub 3.000 de euro. Ponturile primite de un român pe internet: "În 5 ani n-am avut nicio problemă cu ea"

Sambata, 13 Ianuarie 2024, ora 22:29
73530 citiri
Cea mai bună mașină sub 3.000 de euro. Ponturile primite de un român pe internet: "În 5 ani n-am avut nicio problemă cu ea"
Imagine dintr-un târg auto FOTO oradesibiu.ro

Șoferii au de ales între mașini noi și scumpe și cele la mâna a doua. Cei care au un buget mic trebuie să limiteze căutările la mașini mai vechi. Frecvent astfel de autoturisme necesită investiții importante după achiziție.

Alegerea este mai dificilă când cumpărătorul nu se pricepe la mașini. Este cazul unui tânăr care caută sfaturi în mediul online. Acesta a anunțat că dispune de un buget de 3.000 de euro.

"Cea mai bună mașină sub 3 mii de euro"

"Cum spune și titlul: sunt în căutarea unei mașini sub 3 mii de euro. Cunoștințele mele legate de mașini sunt aproape 0, iar ai mei nu au avut până acum una, deci nu ma pot ajuta. Până acum, din ce am văzut pe Youtube și alte siteuri, cele mai bune alegeri ar fi Dacia Logan sau Dacia Sandero 2010.

Prin mașină bună înțeleg o mașină cu consum relativ mic, întreținere ieftină și abundență de piese pentru schimb pe piață. Nu am pretenții de mașină de curse sau Cadillac. Va mulțumesc anticipat pentru ajutor!", a scris acesta pe Reddit.

"Nu îți fie frică de o mașină din 2010 cu 150.000 km"

În comentarii aceste a primit mai multe sfaturi.

"Aș recomandă o benzinară. Chiar dacă un diesel ar fi mai econom la drumuri lungi, per total e posibil să ieși cu mult mai scump cu el, în funcție de cum îl vei folosi și câți km vei face.

Până în 3000 de euro, eu îți recomand un benzinar, de preferabil aspirat. Un 1.4 (pe care îl găsești pe kia ceed și i30 între anii 2008-2010) sau un 1.6 care îl poți găsi pe enorm de multe modele.

Sunt benzinare, iarna îți vor porni ușor și dacă îi pui o baterie nouă, bujii noi și eventual și o recondiționare la puntea de cărbuni, va porni la sfert și la - 20 grade.

Faptul că nu are turbo, înseamnă un cost în minus pentru tine (recondiționare/ înlocuire). Am avut 1.4 100 cai pe o kia ceed și poți să faci depășiri și la 100km/h. Cât timp nu ai pretenții de a fi Schumacher cu ea, îți faci treaba decent.

Nu îți fie frică de o mașină din 2010 cu 150.000 km dar cu revizii făcute la 8-10.000 km. Mai degrabă să îți fie frică de una cu 100.000 km și cu revizii făcute la 2 ani sau la 20.000 km. Chiar și de ar avea km reali, mașina aia a stat."

"Am luat din sechestrări"

"Cu 3000 € bucată am luat din sechestrări 1 mondeo 2014, 2 insignia 2013, 1 passat 2013, 1 alfa brera, 1mazda 3 2014, 1 hyundai sonata 2009 parcă. Nu sunt samsar, toate le-am căutat pe net, pe siturile anaf și siturile județelor cu sechestrări, erau f multe mașini însă m-am dus doar la cele care erau pe rarom. Cu 3000€ iei o rabla de pe olx cel mai bine caută la băieții de pe cluburile de pe fb."

"Megane 2, fără probleme la rugină, găsești un 1.5dci bun la banii ăștia"

"Dacia Logan 2006-2007 1.5 dCi. Consum mic, motor fiabil, motor de 85 cp. Nu este cea mai confortabilă, nu este mașină de curse. Găsești piese pe orice gard și la orice firma de dezmembrări."

"Am un Suzuki Swift și este extraordinară mașina! În 5 ani de zile n-am avut nicio problemă cu ea. Recomand"

"Eu zic că un sandero, își luase un tovarăș și a mers cu ea la țara ca cu tractorul, demaraje, pleca din a 3 a, a chinuit-o și nu a căzut nimic, a dat-o pe un bmw, la bmw i a picat motorul într-o luna."

"Lăsați mașinile vechi, că au fost mult mai bine făcute decât ce e acum"

"Câte comentarii care nu au legătură cu întrebarea, răutăcioși mai sunt unii, serios acum nu toți își cumpără mașini la 10k euro, mai ales dacă e prima mașină pe care sunt șanse de 90% să o atingi pe undeva. Și în legătură cu cei care zic că mașinile ieftine se strică des...și alea noi se strică, tot mecanică e iar în cazul celor noi e mecanica mai complexă (de cele mai multe ori mai slab calitativă) cunosc pe cineva care și-a luat un Peugeot 4008 nou cu 30.000 de euro, și în primii ani a mai băgat câteva mii de euro în el (probleme la motor).

Cunosc un alt caz recent cu cineva și-a cumpărat o Mazda 6 2.2 diesel 2012 și nici nu a făcut câteva zeci de mii de km că l-am lăsat termostatul care e electric și costă o grămadă.

Menționez că acești oameni trăiesc în Germania cu mașini luate de acolo. Așa că lăsați mașinile vechi că au fost mult mai bine făcute decât ce e acum. Cum a spus și Vlad de la Atelierul de detailing "îți cumperi mașina pe care ți-o permiți" iar la mașinile mai noi de multe ori e și mentenanța mai scumpă. Nu e nimic rău în a avea o mașină veche dacă o ții în stare bună pentru siguranță, bunăstarea și sănătatea ta și a celorlalți participanți la trafic. Ca să dau un răspuns și la întrebarea principala, sub 3k euro poți să cumperi:

-Dacia Logan de preferat 1.4

-Opel Astra G sau Astra clasic sau chiar și Astra h de preferat pe benzină 1.4, 1.6 sau 1.7 diesel, am auzit că și 1.3 diesel ar fi un motor bun.

-Ford Focus MK2 1.4 sau 1.6 benzină sau 1.8 diesel (1.4 s-ar putea să fie cam lent) un mic inconvenient d.p.d.v al pieselor e suspensia care e puțin mai complexă deci să te uiți atent dacă e uzată sau ruginită.

-Skoda Octavia 1 facelift 1.6 benzină sau 1.9 diesel

-Seat leon cu aceleași motorizări de mai sus

-Toyota Corolla 1.4 sau 1.6 benzină

Acum depinde și ce vrei să faci cu ea pentru unii mașina e o necesitate, pentru alții un moft. De asemenea trebuie să iei în considerare că fiecare opinie e subiectivă ce consider eu că fiind mașina ok altu' nu va consideră deci dacă alegi una din variantele propuse de mine să nu mai înjuri mai târziu dacă nu-ți place, eu doar îmi dau cu părerea. A da și încă ceva când cumperi o mașină trebuie să înțelegi că bugetul tău nu-l poți da tot doar pe mașina în sine există acte care trebuie făcute, înmatricularea, asigurarea (care costă o mică avere, mai ales dacă e prima mașină), poate un schimb de ulei și filtre, poate un set nou de anvelope. Trebuie să iei și asta în calcul așa că planifică-ți bine bugetul."

Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Economia Rusiei contra cronometru. Spoiala de suprafață a industriei în floare, finanțată de China, și realitatea cruntă a vieții oamenilor de rând
Investițiile sporite, care însumează peste 10% din PIB, în sectorul militar, precum și evoluția producției industriale din ultimii doi ani din Rusia, sprijinită enorm de China, creionează...
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Când va depăși China economia SUA: Concluzia-șoc dată de un expert de la Oxford, care schimbă totul
Centrul de cercetare economică și de afaceri din Londra anunța, anul trecut, că China va avea într-adevăr cea mai mare economie a lumii, dar există o alță țară care amenință...
#masina ieftina, #masina veche, #buget mic, #sfaturi, #cumparare masina , #stiri auto