Inovația care uimește industria auto, lansată în 2022: Prima mașină Hovercraft electrică din lume, ce merge pe uscat și pe apă VIDEO

Sambata, 19 Februarie 2022, ora 02:00 5004 citiri
Modelul Arosa de la VonMercier, primul hovercraft electric din lume FOTO: Motor 1

Noi vești bune pentru pasionații de automobile, care se pot bucura de lansarea la mijlocul anului 2022 a primei mașini sport Hovercraft hibrid din lume. Modelul Arosa, ce va merge pe uscat, dar și pe apă, al producătorului american VonMercier se va comercializa la prețul de 100.000 de dolari.

Noul design al automobilului îmbină inovația de ultimă ora a unui hovercraft și a vehiculelor electrice. El are un cockpit deschis cu un aranjament de scaune în tandem, precum ale unui avion de luptă, roți ascunse și un tablou de bord digital, potrivit Daily Mail.

Conceptul hovercrfat nu este unul nou, el datând încă din anii ’50, dar acum după 70 de ani, lumea industriei auto se adaptează la noile tendințe electrice, care avansează rapid pe plan mondial.

Astfel modelul Arosa din 2022 al firmei VonMercier din Louisville, Colorado, Statele Unite (care poartă numele inginerului și fondatorului britanic Michael Mercier), ”combină inovația de ultimă oră cu aeroplanul și vehiculele electrice”.

Invenție minune a cercetătorilor din Statele Unite: Dispozitivul care poate salva Pământul

Nou vehicul are un grup motor propulsor hibrid conceput dintr-un motor pe benzină care alimentează trei motoare electrice, în timp ce o baterie tampon stochează electricitatea.

Hovercraft-urile sunt renumite pentru că uneori sunt incontrolabile, dar sistemul avansat de control direcțional propus de Von Mercier promite o manevrabilitate superioară.

Invenție genială concepută de un student: Noi panouri solare ce nu au nevoie de lumina directă a astrului nostru

Arosa are, de asemenea, punți laterale precum o barcă, astfel încât mai mulți oameni pot fi aduși pentru o plimbare cu barca. Noua mașină hovercraft va avea o viteză maximă de 100 de kilometri pe oră, o autonomie de 200 de kilometri, însă va fi cel mai rapid vehicul amfibie construit până în prezent în lume. Rezervările pentru modelul Arosa au fost deschise pe site-ul constructorului american, pentru un avans de 1.000 de dolari.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News