Ministrul Apărării, clarificări după ce a fost acuzat că a purtat o mască textilă: ”Regret că nu am avut inspiraţia de a o prezenta jurnaliştilor prezenţi la ceremonie”

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 19:41 4251 citiri
Ministrul spune că masca respectă normele de protecţie în vigoare FOTO Ziua de Constanța

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a făcut precizări luni, 10 ianuarie, în legătură cu masca pe care a purtat-o cu o zi înainte, la ceremonia de sosire din misiune a unei nave militare, la Constanţa.

Reacția vine după ce în presă au apărut imagini în care masca pare a fi textilă.

Ministrul a explicat că este compusă dintr-o mască standard de tip chirurgical, peste care a fost aplicat un strat textil. Acesta subliniază că, deși corespunde normelor de protecţie în vigoare, nu o va mai purta pentru a evita orice confuzie.

”Cu privire la discuţiile din spaţiul public referitoare la tipul măştii de protecţie pe care am purtat-o, duminică, 9 ianuarie, pe timpul ceremoniei din Portul Militar Constanţa, doresc să lămurim cât se poate de clar situaţia:

- Masca pe care am purtat-o este compusă dintr-o mască standard de tip chirurgical, peste care a fost aplicat un strat textil, aşa cum vedeţi în fotografia de mai jos. Regret faptul că nu am avut inspiraţia de a o prezenta jurnaliştilor prezenţi la ceremonie, pentru a evita discuţiile ulterioare;

- Montarea celor două măşti a fost realizată în regie proprie, de către echipa mea de asistenţi, care mi-a propus această soluţie;

- Deşi masca pe care am purtat-o se încadrează în totalitate în standardele de protecţie în vigoare, am luat decizia de a nu o mai purta în viitor, tocmai pentru a evita orice confuzie”, a scris Vasile Dîncu, luni pe Facebook.

De sâmbătă, nu mai sunt permise decât măștile de tip medical sau FFP2.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News