Tensiuni confirmate în vestiarul WTA: "Nici eu nu salut pe toată lumea. Suntem în război"

Sambata, 25 Martie 2023, ora 07:02
3059 citiri
Tensiuni confirmate în vestiarul WTA: "Nici eu nu salut pe toată lumea. Suntem în război"
Marta Kostyuk

Bielorusa Sabalenka a declarat că nu a simțit niciodată atât de multă ură în vestiar, iar jucătoarea ucraineană Marta Kostyuk a recunoscut că nu poate exista prietenie atâta timp cât există un război.

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina se resimte chiar și în vestiarul jucătoarelor de tenis. După ce bielorusa Sabalenka a declarat că e multă tensiune în circuit, tenismena ucraineană Marta Kostyuk a confirmat că e o atmosferă apăsătoare: "Poate nici eu nu salut pe toată lumea, dar nici nu mă duc să abordez pe cineva. Cred că răspândesc ură doar prin prezența mea. Cu siguranță e tensiune în vestiar - nu suntem prietene. E un război în desfășurare", a spus Marta Kostyuk.

Aceasta a ignorat-o pe rusoaica Potapova după meciul lor, mai ales că rusoaica s-a afișat la un meci cu tricoul lui Spartak Moscova.

În plus, poloneza Iga Swiatek a declarat că WTA se gândește mai mult la binele sportivilor ruși și bieloruși, ceea ce a stârnit o reacție dură din partea Victoriei Azarenka.

În aceste condiții, WTA a declarat că va avea o întâlnire cu jucătoarele ucrainene pentru a discuta despre îngrijorările sportivelor, în contextul în care sunt tensiuni în circuit între reprezentantele Ucrainei și concurentele din Rusia și Belarus, relatează AFP.

Un purtător de cuvânt al WTA a declarat că forul a primit o solicitare de la jucătoare și că o întâlnire va avea loc atunci când se va găsi o dată potrivită pentru acest lucru.

WTA a menționat că solicitările precedente pentru întâlniri cu jucătoarele ucrainene au fost acceptate și că întâlnirile au avut loc.

Tensiunile din circuitul mondial au crescut în ultima perioadă, după ce jucătoare ruse și-au afişat susţinerea pentru Kremlin.

Borna impresionantă atinsă de Iga Swiatek. E doar a noua tenismenă din istorie
Borna impresionantă atinsă de Iga Swiatek. E doar a noua tenismenă din istorie
Săptămâna aceasta va fi a o suta pentru jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek pe poziţia de lider al clasamentului WTA. Swiatek este a noua jucătoare din istorie care atinge suta de...
Cum nu se putea mai rău pentru Sorana Cîrstea. Ce urmează pentru româncă la WTA Madrid
Cum nu se putea mai rău pentru Sorana Cîrstea. Ce urmează pentru româncă la WTA Madrid
Poloneza Iga Swiatek, liderul WTA, s-a calificat, joi, în turul trei la turneul de la Madrid, fază în care o va înfrunta pe Sorana Cîrstea, numărul 30 mondial şi favorită 27. Swiatek a...
#marta kostyuk, #Aryna Sabalenka, #Iga Swiatek, #Victoria Azarenka, #wta , #stiri tenis