Naționala Marocului a pierdut prin neprezentare primul meci după finala mică de la Campionatul Mondial. Ce s-a întâmplat la aeroport

Luni, 16 Ianuarie 2023, ora 13:16
4492 citiri
Naționala Marocului a pierdut prin neprezentare primul meci după finala mică de la Campionatul Mondial. Ce s-a întâmplat la aeroport
Maroc a pierdut finala mică la CM 2022

Selecţionata de fotbal a Marocului, semifinalistă la Campionatul Mondial 2022, nu a mai făcut deplasarea în Algeria, gazda ediţiei a şaptea a Cupei Africii pe Naţiuni 2023 (13 ianuarie - 4 februarie), rezervată doar jucătorilor de pe continent, şi a pierdut prin neprezentare (0-3) meciul de duminică cu selecţionata Sudanului din Grupa C.

Naţionala Marocului, câştigătoarea ultimelor două ediţii ale competiţiei (2018, 2021), s-a deplasat vineri la aeroportul din Rabat pentru a zbura la Constantine (Algeria), dar nu a primit permisiunea ca avionul său să survoleze spaţiul aerian algerian. Joi seara, Ministerul Afacerilor Externe din Maroc a dat asigurări că naţionala sa va face deplasarea în Algeria.

Confederaţia africană de fotbal nu a comentat deocamdată absenţa Marocului de la CHAN 2023. Pentru Maroc a fost primul meci după ce a făcut senzație la Campionatul Mondial, ajungând până în semifinale, unde a cedat contra Franței, și pierzând apoi finala mică împotriva Croației.

În celălalt meci al Grupei C, Madagascar, la prima sa prezenţă în competiţia, a învins Ghana cu 2-1 (1-0) la Constantine şi este cu un pas în sferturile de finală, având în vedere că va strânge trei puncte şi din meciul cu Marocul.

Golurile învingătorilor au fost marcate de Razafidranaivo (10) şi Randriantsiferana (61), în timp ce pentru ghanezi a punctat Agyapong (67).

În meciul de deschidere al competiţiei, Algeria a învins Libia cu 1-0 în Grupa A, pe stadionul Nelson Mandela din Baraki, în tribune aflându-se şi preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Într-un alt meci din grupă, Etiopia şi Mozambic au remizat 0-0. În Grupa B, Senegal a întrecut Cote d'Ivoire cu 1-0, iar Uganda şi Republica Democrată Congo au terminat la egalitate, 0-0.

Algeria a închis spaţiul său aerian pentru avioanele marocane în 2021, după ce a rupt unilateral relaţiile diplomatice cu ţara vecină.

Algeria şi Marocul sunt în dezacord într-o serie de probleme, inclusiv viitorul Saharei de Vest, un teritoriu pe care Marocul îl consideră al său, dar în care Algeria susţine o mişcare armată de independenţă.

Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului crucial cu FC Voluntari
Ce spune antrenorul lui Dinamo înaintea meciului crucial cu FC Voluntari
Antrenorul echipei de fotbal Dinamo Bucureşti, Zeljko Kopic, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că partida cu FC Voluntari, din etapa a 7-a a play-out-ului Superligii, este una...
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Se mai face metroul București - Aeroportul Otopeni? Când ar începe lucrările. Reacția Metrorex
Mai nimic nu s-a mai auzit despre linia de metrou care ar trebui să lege Capitala de aeroport. Ziare.com a aflat noi informații despre acest proiect. Construirea liniei de metrou până la...
#maroc, #Campionatul Mondial, #meci, #aeroport , #stiri fotbal