Retragere importantă din sportul mondial. Cine e marele campion care spune adio

Marti, 23 Mai 2023, ora 16:09
1993 citiri
Retragere importantă din sportul mondial. Cine e marele campion care spune adio
Mark Cavendish se retrage din sport FOTO facebook

Mark Cavendish, unul dintre cei mai de succes ciclişti britanici, se va retrage la finalul sezonului, scrie BBC.

În 2021, el a egalat recordul legendarului Eddy Merckx de 34 de victorii de etapă în Turul Franţei.

În timpul unei conferinţe de presă la Giro d'Italia, Cavendish, în vârstă de 38 de ani, a declarat: "Nu am mai avut timp să mă întorc: "Ciclismul a fost viaţa mea timp de peste 25 de ani.

"M-a învăţat atât de multe despre viaţă, dedicare, loialitate, sacrificiu şi perseverenţă - toate lucruri importante pe care trebuie să le transmit acum, în calitate de tată."

El a adăugat: "Bicicleta mi-a oferit oportunităţi de a vedea lumea, de a cunoaşte oameni incredibili, implicaţi sau nu în acest sport - pe mulţi dintre ei îi numesc prieteni. Astăzi este ziua de naştere a fiului meu Casper, care împlineşte cinci ani; este o zi de odihnă şi pot să o petrec cu ei acum. Acum este important să fiu acolo la fiecare zi de naştere, la fiecare concert şcolar - important este să pot fi acolo pentru ei."

Cavendish s-a bucurat de o carieră strălucitoare ca sprinter, obţinând victorii pe etapele mai plate şi mai rapide ale curselor, în special în Marile Tururi.

A câştigat 161 de curse începând din 2005 şi două tricouri verzi cu puncte în Tur.

Printre celelalte realizări majore ale lui Cavendish se numără o medalie de argint la omnium la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, clasica de o zi "monument" Milano-San Remo din 2009, 16 victorii de etapă în Giro şi trei în titluri La Vuelta.

În prezent, el aleargă pentru Astana în Giro, care se încheie duminică la Roma.

Cavendish s-a confruntat cu accidentări şi boli începând din 2017, lăsând să se înţeleagă la finalul sezonului 2020 că s-ar putea retrage.

Dar în urma unei reveniri în formă în anul următor, el a câştigat alte patru etape în Tur şi tricoul verde în a doua sa perioadă cu echipa de succes Quick Step, care a contribuit la revigorarea carierei sale.

Cavendish şi familia sa au fost victimele unui jaf violent la domiciliul lor în 2021.

El a plecat din echipa Quick Step din Tur în anul următor, după care a semnat cu Astana pentru 2023.

El va încerca să doboare recordul de victorii de etapă în Tour la ediţia din acest an a cursei, care începe la Bilbao, Spania, pe 1 iulie.

"Aceasta este o ocazie perfectă pentru a spune cu bucurie absolută în suflet că acesta va fi ultimul meu sezon ca ciclist profesionist.

În acest moment nu este nevoie să vorbesc despre planurile mele pe termen scurt şi lung - voi fi mereu un ciclist, asta e sigur. Dar pentru această ultimă perioadă aş vrea doar să mă bucur să fac ceea ce m-a făcut fericit în ultimii 25 de ani, şi asta înseamnă pur şi simplu să concurez", a spus el.

Joacă mai bine ca niciodată, dar e obligată să se retragă din tenis la 30 de ani: ”O situație profund personală”
Joacă mai bine ca niciodată, dar e obligată să se retragă din tenis la 30 de ani: ”O situație profund personală”
Americanca Danielle Collins (30 de ani), locul 53 WTA, aflată la ultimul său sezon în circuitul mondial, s-a calificat miercuri în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami. În sferturi,...
Leo Messi a vorbit despre retragere: ”Asta îmi place, asta ştiu să fac”
Leo Messi a vorbit despre retragere: ”Asta îmi place, asta ştiu să fac”
La 24 iunie 2024, Lionel Messi va împlini 37 de ani. O vârstă care ridică inevitabil problema retragerii sportive pentru un jucător care a semnat primul său contract profesionist în 2004....
#Mark Cavendish, #retragere, #sport, #ciclism, #campion mondial , #stiri din sport