Aberatia zilei: Urmasii lui Ponta si Iliescu plang cu lacrimi de crocodil de mila romanilor saraci

Miercuri, 29 Iunie 2016, ora 17:03 10809 citiri
Foto: Facebook / Gabriel Petrea

TSD, organizatia de tineret a PSD, isi rupe camasa de mila Romaniei, ai carei copii, in majoritate saraci, abandoneaza scoala in numar din ce in ce mai mare, uitand ca partidul fondat de "sarac si cinstitul" Ion Iliescu a guvernat aceasta tara in cea mai mare parte a perioadei de dupa 1989.

TSD a remis, miercuri, un comunicat de presa in care ii solicita premierului Dacian Ciolos sa il demita pe ministrul Comunicatiilor, Marius Bostan, pentru opiniile personale exprimate marti, in cadrul unui eveniment public cu privire la anumite aspecte care tin de sistemul de invatamant.

In esenta, Marius Bostan a spus cateva adevaruri usturatoare, dar cunoscute: multi dascali isi fac prost meseria, dar cer salarii mai mari, multi parinti neglijeaza educatia copiilor si sunt nepasatori cand vine vorba despre suferintele sistemului de invatamant, insa daca acestia ar plati lunar o suma pentru educatie, altfel ar sta lucrurile.

Ce-i drept, ministrul Comunicatiilor a pacatuit folosind expresii neobisnuit de dure pentru un politician, insa nu trebuie sa uitam ca Marius Bostan este un ministru tehnocrat, apolitic, prin urmare nu este apasat de frica de alegatori pe care o resimte orice solicitant de voturi.

La scurt timp, vuvuzelele PSD, de la parlamentari si pana la sindicalisti, au inceput sa trambiteze pe toate posturile de stiri, cerand demisia ministrului Comunicatiilor. Printre ele, si organizatia de tineret a partidului, care aminteste ca in Constitutie invatamantul de stat este gratuit si ca sunt familii sarace care nu ar putea plati pentru scoala copiilor, asa cum sugerase ministrul Bostan.

"Un raport al Eurostat din 2015 arata o realitate rusinoasa: 51% dintre copiii Romaniei sunt expusi riscului de saracie si excluziune sociala, dublu fata de media UE. In plus, suntem campioni in UE la abandon scolar, cu aproape unul din cinci elevi abandonand scoala inainte de absolvire. Poate ca domnul ministru, atat de preocupat de tema educatiei, ne spune si ce se va intampla cu acesti copii, care se zbat in saracie, izolare si lipsa de oportunitati.

Ministrul Bostan reuseste de asemenea sa jigneasca dascalii, spunand ca unii dintre ei isi bat joc de meseria lor, fapt pe care ni se pare, dincolo de orice alte comentarii pe care am putea sa le facem si pe care domnul respectiv le merita, pur si simplu descalificant", se arata intr-o scrisoare deschisa trimisa de TSD premierului Ciolos, in care acestuia i se cere sa il demita pe ministrul Bostan.

Semnatarul scrisorii este Gabriel Petrea, presedintele TSD, si totodata, conform informatiilor oferite in cadrul unui interviu acordat anul trecut, este si unul dintre apropiatii Ecaterinei Andronescu, fost ministru al Educatiei in mai multe guverne conduse de PSD.

Tanarul PSD-ist nu este chiar atat de tanar incat sa nu stie (sau atat de batran incat sa fi uitat deja) ca "realitatea rusinoasa" despre care vorbeste este si o consecinta a modului in care partidul din care face parte a guvernat aceasta tara, direct sau prin interpusi liberali (sa ne amintim ca Guvernul Tariceanu a fost sustinut 2 ani de PSD), in cea mai mare parte a timpului scurs dupa caderea comunismului.

Asa ca, daca avem atatia saraci si atatia copii care renunta la scoala, de vina sunt mai ales colegii sai, de la Ion Iliescu, Adrian Nastase si Ecaterina Andronescu, si pana la Victor Ponta.

Iar daca vrem ca realitatea romaneasca sa nu mai fie atat de rusinoasa, solutia ar fi sa avem profesori bine calificati, competenti, responsabili si bine platiti din acele 6 procente din PIB pe care toate partidele s-au angajat sa le aloce anual Educatiei, dar pe care nu le-au alocat niciodata.

Marius Bostan nu este singurul ministru din Guvernul Ciolos asupra caruia au fost asmutiti in scop electoral liderii formali sau informali ai PSD. Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a avut parte de un tratament incalificabil din partea unor parlamentari PSD inspaimantati ca "fostul" lor coleg Sebastian Ghita ar putea avea noi si mari probleme la DNA.

Obisnuit cu linsajul mediatic practicat de posturile de televiziune apropiate, PSD ataca la baioneta Guvernul Ciolos, furand startul campaniei pentru alegerile parlamentare din toamna. Ce nu pot intelege discipolii lui Ion Iliescu este ca Raluca Pruna, Cristian Ghinea, Marius Bostan si ceilalti ministri din actualul guvern chiar au in vedere interesul public, nu al unui partid, si sunt gata sa spuna si sa faca lucruri dureroase pentru PSD, dar bune pentru tara.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News