Marius Lăcătuș împlinește azi 58 de ani: a făcut istorie la Steaua, dar putea ajunge la Dinamo

Marti, 05 Aprilie 2022, ora 12:42
1914 citiri
Marius Lăcătuș împlinește azi 58 de ani: a făcut istorie la Steaua, dar putea ajunge la Dinamo
Marius Lăcătuș

De 10 ori campion al României cu formația din Ghencea, Marius Lăcătuș a fost și unul dintre cei doi marcatori în finala Cupei Campionilor Europeni de la Sevilla 1986.

Lăcătuș este cel mai prolific marcator al Stelei în cupele europene cu 17 goluri marcate.

Născut pe 5 aprilie 1964, Lăcă a început fotbalul în Brașovul natal la 10 ani. "Toţi copiii făceau un sport la acea vreme, nu conta că era fotbal, handbal, volei sau altceva. La 10 ani, m-am dus la Steagul Roşu la antrenamente, visând să fiu la fel ca cei de la echipa mare, Naghi, Pescaru, Purdea, jucători care cochetau cu echipa naţională şi pe care eu îi admiram", a povestit Lăcătuș.

La acea vreme, era mai mult dinamovist decât stelist. "Nu pot să spun că ţineam sau că aveam vreo simpatie specială, dar toţi copiii se uitau spre echipele care aveau rezultate, care dominau campionatul. Iar în acea vreme Dinamo era echipa mai bună".

Ar fi putut ajunge în Ștefan cel Mare?

"Personal, nu am avut nicio discuţie cu cei de acolo. Dar domnul Dumitru Dragomir, care era preşedinte la noi, mi-a spus că a vorbit despre un transfer cu dinamoviştii, dar că nu s-a realizat. Peste 6 luni a venit Steaua, iar domnul Dragomir şi regretatul preşedinte al Stelei, Ion Alecsandrescu, bătuseră palma şi m-au chemat şi pe mine în birou", și-a amintit Lăcătuș.

A urmat o carieră de excepție la Steaua.

Lăcătuş, despre foştii săi antrenori de la naţională (www.frf.ro)

@ Cornel Dinu avea un fel special de pregătire. Cu Dinu ştiam că toţi adversarii sunt războinici şi că trebuie să fim de două ori mai atenţi. Ştiam totul chiar şi despre ţara adversarilor (râde).

@ Domul Ienei era mai direct. Avea o vorbă când ieşeam pe teren. Ne spunea să-i călcăm pe ochi şi să câştigăm meciul! @ Cu Mircea Lucescu, poate pentru că eram şi mai tânăr, aveam o problemă. Stăteam în şedinţe cu studierea adversarului chiar şi două ore! Eu, în schimb, ardeam de nerăbdare să ies pe teren.

@ Domnul Iordănescu semăna mult cu Lucescu. Pregătea fiecare meci din toate punctele de vedere. Poveştile mobilizatoare le spuneau când ne plimbam prin parc. La stadion sau în şedinţele tactice nu le mai ardea de aşa ceva.

Cariera lui Lăcătuş în cifre

83 jocuri şi 13 goluri are Lăcătuş în naţionala României, alături de care a evoluat la turneele finale ale CM 1990, 1998 şi CE 1996

10 titluri, 6 cupe, 2 supercupe ale României, o Cupă a Campionilor şi o Supercupă a Europei a câştigat Marius Lăcătuş, în cariera de jucător

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Brazilianul care a umilit Steaua lui Lăcătuș și Hagi revine pe gazon la 58 de ani în liga a doua din Brazilia!
Brazilianul care a umilit Steaua lui Lăcătuș și Hagi revine pe gazon la 58 de ani în liga a doua din Brazilia!
Campionul mondial din 1994 cu Brazilia, atacantul Romario, a făcut pe Instagram un anunț important. Acesta va reveni pe gazon deși are 58 de ani. Romario este atacantul de legendă al...
Un fost jucător al lui Gigi Becali, atac la Florin Talpan pe tema mărcii Steaua: Trebuie să ai halucinații
Un fost jucător al lui Gigi Becali, atac la Florin Talpan pe tema mărcii Steaua: Trebuie să ai halucinații
Fostul căpitan al ”roș-albaștrilor”, Alex Bourceanu, a declarat faptul că în opinia lui brandul Steaua a rămas la clubul patronat de Gigi Becali. Bourceanu l-a contrat pe Florin Talpan...
#marius lacatus, #Steaua, #Dinamo, #58 de ani, #5 aprilie, #zi de nastere lacatus , #stiri fotbal