Colegul de bancă din liceu al lui Lucian Bode, pus șef la Imigrări. Șirul lung de funcții în care a fost numit ilegal: ”Nu au fost verificate de nicio instituție a statului”

Vineri, 09 Decembrie 2022, ora 10:35 13558 citiri
Marius Florin Mihăilă, directorul Inspectoratului General pentru Imigrări FOTO sportulsalajean.ro

Austria a dat vot negativ pentru aderarea României și Bulgariei la Spațiul Schengen, iar motivul invocat a fost cei peste 75.000 de migranți ilegali din Austria care nu au fost înainte înregistrați în nicio altă țară UE.

Migrația în România este gestionată de două structuri din cadrul Ministerului de Interne: Poliția de Frontieră și Inspectoratul General pentru Imigrări. Poliția de Frontieră se ocupă de migrația ilegală, iar Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI) se ocupă de politicile de migrație și azil.

Jurnalista de investigații Emilia Șercan a amintit că Inspectoratul General pentru Imigrări este condus din februarie 2022 de Marius Florin Mihăilă, fostul coleg de bancă din liceu al lui Lucian Bode, ministrul de Interne. Mai mult, jurnalista arată că Mihăilă a fost numit ilegal în mai multe funcții, însă că aceste numiri nu au fost verificare de nicio instituție a statului.

”Mihăilă a fost numit ilegal, în vara anului 2020, rector al Academiei de Poliție prin intervenția directă a lui dr. Bode la Marcel Vela, ministrul Internelor de atunci, însă după ce am dezvăluit că Mihăilă a fost numit ilegal, Vela l-a revocat din funcție după numai șase zile.

Mihăilă fusese anterior acestei numiri președintele Comisiei de Etică a Academiei de Poliție, poziție din care a acționat ca un mare apărător al plagiatorilor și impostorilor din instituție.

Fostul coleg de bancă al lui dr. Bode a fost numit tot ilegal și la Inspectoratul de Poliție Sălaj, județul de baștină al celor doi.

Aceste numiri ilegale nu au fost verificate de nicio instituție a statului.

După ce a ajuns ministru de Interne, dr. Bode l-a numit pe Mihăilă șeful său de cabinet, fiind practic persoana care filtra întreaga agendă a acestuia, însă din pricina prostiilor pe care le-a făcut prin instituție, a fost nevoit să scape de el printr-o promovare.

Și a scăpat. L-a avansat chestor anul trecut, de ziua națională, iar anul acesta l-a numit șeful Inspectoratului General pentru Imigrări.

Morala: Când instituțiile statului sunt pentru politicieni doar surse pentru sinecuri bune de împărțit rudelor și prietenilor, dar și o modalitate de a plăti diverse obligații, consecințele deciziilor lor le vom suporta noi, cetățenii.

Inclusiv neintrarea în Schengen. ”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News