Ministrul Muncii spune ca proiectul de buget exista si va fi aprobat in februarie

Miercuri, 16 Ianuarie 2019, ora 22:05
1813 citiri
Ministrul Muncii spune ca proiectul de buget exista si va fi aprobat in februarie
Foto: Facebook/Marius Constantin Budai

Marius Budai: Clar vom aproba bugetul in februarie; pensiile, salariile si alocatiile vor fi platite fara intarzieri

Bugetul de stat pe 2019 clar va fi aprobat in februarie, iar in lipsa acestuia salariile, pensiile, alocatiile si indemnizatiile pentru cresterea copiilor vor fi platite la timp, a declarat, miercuri seara, ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai.

Intrebat, la Digi24, de ce se va discuta bugetul abia in luna februarie, ministrul a explicat: "Stiti ca in decembrie noi am dus bugetul in CSAT. A fost suspendata sedinta de domnul presedinte (Klaus Iohannis - n. r.), am iesit din sedinta fara sa rezolvam cazul. Daca atunci era aprobat bugetul, se continua cu o sesiune extraordinara si aveam bugetul aprobat. Insa, ceea ce trebuie sa stie romanii: clar vom aproba bugetul in februarie", a afirmat acesta.

Marius Budai a tinut sa precizeze ca, desi nu a fost aprobat bugetul pe 2019, salariile, pensiile, alocatiile si indemnizatiile pentru cresterea copiilor vor fi platite la timp.

"Eu am facut aceste precizari pentru a intelege foarte clar unde suntem din punct de vedere procedural. Clar vom aproba bugetul, clar il vom trimite domnului presedinte la promulgat, clar la un moment dat va trebui promulgat. Pana in acel moment, exista doua prevederi in lege. Una care spune ca mergem pe 1/12 din cheltuielile pe anul trecut, iar una foarte importanta care, atunci cand avem o motivare clara, chiar putem depasi acel 1/12.

Deci, ce tine de salarii, pensii, prestatii sociale, alocatii, indemnizatii pentru crestere copil, tot ce tine de Ministerul Muncii va spun clar aici, eu, ministrul Muncii - si ca fost lucrator intr-o Casa de Pensii si in Protectia Copilului si in Prestatii Sociale - nu va fi nicio intarziere", a spus el.

De asemenea, seful de la Munca a dat asigurari ca exista un proiect de buget pe 2019.

"Evident (ca exista un proiect de buget - n. r.)! Dar ce credeti ca a fost depus in CSAT? O hartie goala?! Un proiect de buget a fost depus in CSAT", a raspuns Budai la intrebarea daca exista intr-adevar un proiect de buget pentru anul viitor.

In alta ordine de idei, ministrul Muncii a criticat declaratiile "iresponsabile" facute de Opozitie pe parcursul anilor 2017 si 2018 cu privire la lipsa banilor din buget pentru plata pensiilor si salariilor, care "ne-au bagat parintii si bunicii in panica".

"Discutam perioada anilor 2017 - 2018. Am avut foarte clar parte de declaratii - as spune eu iresponsabile - chiar si pe perioada anului 2017 si pe perioada anului 2018, care ne-au bagat parintii si bunicii in panica si care le spunea: 'Domnule, de maine nu mai aveti bani de pensii, astia n-or sa va mai dea pensiile'. Apropo, aveti bunici? Si va intreb cu toata seriozitatea. Eu o mai am doar pe bunica mea, dar trei dintre bunici nu-i mai am. Dar haideti sa facem un exercitiu de imaginatie si sa mergem la unul dintre bunicii nostri si sa-i spunem: 'Tataie, de maine nu-ti mai da banii'. Sa-i vedem expresia din ochi.

De asta spun ca sunt declaratii iresponsabile. Nu putem sa ne batem joc de pensionari! Daca vrem sa facem politica cu adevarat, nu putem sa ne batem joc de ei. Dar am avut parte - si sunteti de acord cred - de tot anul 2017 si 2018 de declaratii din astea: 'Nu sunt bani de pensii, nu vor fi bani de salarii, nu vor fi bani de pensii, nu vor fi bani de salarii'. S-a demonstrat ca prin tot ceea ce am facut, am creat si plusvaloare in economie si ne-am tinut si de majorarile pe care le-am promis", a afirmat Budai.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#buget 2019, #ministrul Muncii buget 2019 , #ministrul Muncii