Ministrul Muncii se încăpățânează cu majorarea pensiilor: "Se lucrează în acest moment, cu Banca Mondială, să semneze acel acord asumat prin PNRR"

Luni, 21 Februarie 2022, ora 17:19 2790 citiri
Ministrul Muncii FOTO Facebook/ Marius Budai

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 21 februarie, la parlament, despre o posibilă nouă majorare a pensiilor, anul acesta, că se lucrează în acest moment, cu Banca Mondială, să semneze acel acord asumat prin PNRR, pentru consultanţă în vederea verificării şi elaborării unei noi legi a pensiilor şi că PSD nu şi-a asumat o nouă lege ci o îmbunătăţire a actualei reglementări.

”Eu am spus foarte clar că atunci când în coaliţie vom lua o decizie, decizia va fi extrem de clară şi asumată în coaliţie, Guvernul o va pune în practică”, a spus Budăi despre simulările făcute la minister pentru o nouă creştere a pensiilor, în această toamnă.

Ministrul Muncii a mai arătat. despre o majorare cu 6 sau 7%, că ”este grija continuă a coaliţiei pentru a îmbunătăţi viaţa seniorilor şi în acest sens se lucrează”. Despre o nouă lege a pensiilor, ministrul Budăi a arătat că ”se lucrează în acest moment, cu Banca Mondială, să semneze acel acord asumat prin PNRR, pentru consultanţă în vederea verificării şi elaborării unei noi legi a pensiilor.

”Noi am spus foarte clar în programul de guvernare că nu ne asumăm o schimbare a legii pensiilor, dar dacă e cazul, o îmbunătăţire a actualului cadru legislativ.”, a spus el. Întrebat când se va semna acordul cu Banca Mondială, Budpi a răspuns: ”În termenul cel mai scurt sper să se termine, avem jalon pentru trimestrul unu al anului 2022.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com