Sentință definitivă pentru Mario Iorgulescu: 13 ani şi 8 luni de închisoare după ce s-a urcat la volan beat și drogat și a ucis un tânăr

Miercuri, 18 Octombrie 2023, ora 16:37
6342 citiri
Sentință definitivă pentru Mario Iorgulescu: 13 ani şi 8 luni de închisoare după ce s-a urcat la volan beat și drogat și a ucis un tânăr
Mario Iorgulescu FOTO Facebook

Mario Iorgulescu a fost condamnat de Curtea de Apel București la 13 ani și 8 luni de închisoare miercuri, 18 octombrie, pentru că a ucis un tânăr în timp ce conducea drogat și beat.

Fiul preşedintelui Ligii Profesioniste de Fotbal fusese condamnat în primă instanţă la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor, după accidentul auto provocat de acesta în anul 2019, soldat cu moartea unui bărbat.

Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au finalizat în 11 septembrie dezbaterile în dosarul aflat în faza de apel.

Mario Iorgulescu a fost scos din țară cu un avion privat, imediat după accident și internat într-o clinică privată din Italia. El nu a fost audiat de către procurori sau magistraţi, în timpul urmăririi penale sau desfăşurării procesului în instanţă.

În decizia de condamnare, judecătoarea Manuela Orzaţă de la Tribunalul Bucureşti a menţionat că Mario Iorgulescu avea discernământ în momentul producerii accidentului, nu a suferit şi nu suferă nici în prezent de afecţiuni psihice care să-l împiedice să fie transferat din Italia pentru a participa la procesul intentat de autorităţile române, iar dacă are afecţiuni medicale se poate trata fără probleme în sistemul penitenciar din ţara noastră, potrivit g4media.ro.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, miercuri, să admită apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi de Mario Iorgulescu împotriva sentinţei penale nr. 132/10.02.2023 pronunţate de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală.

“Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi rejudecând în fond: Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 15 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului în pedepsele componente, de 14 ani închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani închisoare şi sporul de 1 an şi 8 luni închisoare, pe care le repune în individualitatea lor. În baza art. 188 alin. 1 C.p., condamnă pe inculpatul Iorgulescu Gino Mario la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. În baza art. 39 alin. 1 lit. b) C.p., contopeşte pedeapsa de 12 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de omor cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal aplicată prin sentinţa penală nr. 944/20.12.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti în dosarul nr. 33036/301/2016, definitivă prin decizia penală nr. 504/09.04.2021 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I penală”, se arată în minuta instanţei.

Magistraţii au decis aplicarea celei mai grele pedepse, de 12 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de un an şi 8 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse), iar în final Mario Iorgulescu urmează să execute o pedepasă de 13 ani şi opt luni de închisoare.

De asemenea, instanţa a respins, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 257 alin. 6 Cod procedură penală, formulată de inculpatul Mario Iorgulescu.

Magistraţii au mai hotărât să îi interzică lui Mario Iorgulescu, pe o perioadă de cinci ani după executarea pedepsei, următoarele drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a conduce vehicule pe drumurile publice.

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit să nu îl oblige pe Mario Iorgulescu să plătească despăgubiri pentru două părţi civile, în valoare de 50.000 de lei, daune materiale şi 100.000 de euro, daune morale, pentru fiecare dintre acestea, sumele respective urmând să fie achitate de societatea de asigurare.

Decizia este definitivă în privinţa condamnării, dar poate fi atacată cu recurs pronunţarea împotriva soluţiei de respingere a cererii de sesizare a Curţii Constituţionale.

Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Cum a reușit legendarul Boris Becker să scape de falimentul personal. Fostul tenismen a stat la închisoare
Justiţia britanică a decis să închidă procedura de faliment personal împotriva fostului jucător german de tenis Boris Becker, în urma unui acord cu avocaţii săi, a anunţat joi...
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Dezvăluirea cutremurătoare a sportivei care a încercat să se sinucidă în Rusia
Vedeta baschetului feminin american Brittney Griner a dezvăluit, marţi, că a intenţionat să se sinucidă pe durata celor nouă luni de închisoare petrecute în Rusia în 2022, informează...
#Mario Iorgulescu, #inchisoare, #sentinta definitiva , #inchisoare