Sotul Marianei Campeanu, invalid, dar la volan - a facut doua accidente, de cand ia indemnizatie

Vineri, 28 Februarie 2014, ora 21:2010794 citiri
Sotul Marianei Campeanu, invalid, dar la volan - a facut doua accidente, de cand ia indemnizatie
Foto: Arhiva

Sotul fostului ministru al Muncii Mariana Campeanu, caruia demnitarul i-a dat pensie de invaliditate, pe cand era sef al Casei de Pensii Ilfov, si-a reinnoint permisul de conducere in 2011, la sase ani dupa ce a primit ajutorul de la stat.

Invaliditatea de gradul I inseamna ca o persoana este prea bolnava pentru a se intretine singura, insa Iulian Campeanu poate totusi sa conduca, arata jurnalistii de la Digi24, care au aflat ca acesta are permis din 1981, reinnoit la sase ani dupa ce a primit o indemnizatie de peste 1.500 de lei pe luna.

Cu toate acestea, Mariana Campeanu sustine ca sotul ei nu conduce si ca nu mai au masina de cativa ani.

Dosarul acestuia a fost intocmit de Casa de Pensii Ilfov, desi el are domiciliul in Bucuresti. Fostul ministru a explicat ca institutia din Capitala era suprasolicitata, acesta fiind motivul pentru care cazul a fost transferat.

Cazul Mariana Campeanu: ANI incepe verificarea ministrului pentru conflict de interese

"Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti nu a solicitat altor case teritoriale de pensii solutionarea unor dosare de pensionare, respectiv in cazul mentionat de dvs. dosare privind stabilirea pensiei de invaliditate", se arata intr-un raspuns transmis de Casa de Pensii Bucuresti la solicitarea televiziunii de stiri.

Permisul de conducere al lui Iulian Campeanu este valabil pana in 2021, desi medicul acestuia sustine ca el nu are voie si nici nu poate sa conduca, fiind bolnav de epilepsie si alte afectiuni neurologice.

Datele obtinute de jurnalisti demonstreaza contrariul: sotul demnitarului conduce de 33 de ani si a provocat doua accidente in ultimii cinci ani.

Ministrul Mariana Campeanu i-a dat sotului pensie de invaliditate si indemnizatie de insotitor (Video)

Mariana Campeanu este acuzata ca, in 2005, pe cand era sefa Casei de Pensii Ilfov, i-a dat sotului sau pensie pentru cel mai mare grad de invaliditate si indemnizatie de insotitor, in conditii suspecte.