Solutia pentru copiii exploatati prin munca: Campeanu vrea colaborare cu BOR

Duminica, 19 Ianuarie 2014, ora 12:331428 citiri
Solutia pentru copiii exploatati prin munca: Campeanu vrea colaborare cu BOR
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a luat atitudine, dupa ce a urmarit un reportaj in cadrul caruia mai multi copii erau trimisi de catre parinti la munca. Unii dintre acestia aveau 5-6 ani.

"Astfel de cazuri nu ar trebui sa fie tolerate. Atata timp cat societatea considera ca un copil trebuie sa-si ajute familia, pentru ca asa a fost traditia de-a lungul timpului, acest lucru trebuie sa-l schimbam. Nu se poate face numai prin legi, pentru ca noi avem o legislatie destul de buna", a declarat Mariana Campeanu, arata Digi 24.

Mariana Campeanu: Salariile si alocatiile pentru copii ar putea creste in 2014

Mai mult, ministrul Muncii a adaugat ca va lua mult mai in serios acordul de asistenta sociala dintre BOR si Guvernul Tariceanu.

"Ar trebui sa-i dau mai multa atentie. Cred ca trebuie sa discut mai mult cu Biserica, pentru ca Biserica poate sa faca foarte mult intr-o comunitate. Biserica poate sa faca foarte mult in schimbarea mentalitatilor si in a ajunge la o familie care are nevoie si chiar in a sesiza comunitatea sau autoritatea locala ca acolo trebuie facut ceva", a adaugat Mariana Campeanu.