Ponta, solidar cu Mariana Campeanu: Orice ministru atacat de Basescu are sprijinul meu

Joi, 20 Februarie 2014, ora 14:073166 citiri
Ponta, solidar cu Mariana Campeanu: Orice ministru atacat de Basescu are sprijinul meu
Foto: Arhiva

Premierul Victor Ponta a spus, joi, ca ministrul Muncii, Mariana Campeanu, nu trebuie sa demisioneze momentan, desi presedintele Traian Basescu i-a cerut acest lucru.

"Consider ca orice ministru al Guvernului atacat de Basescu se bucura din partea mea de solidaritate. Nu trebuie sa isi dea demisia. Situatia trebuie verificata de institutiile statului, o sa cer acest lucru", a spus premierul, intr-o conferinta de presa.

Noi dezvaluiri in scandalul Mariana Campeanu si pensia sotului

Afirmatiile premierului vin dupa ce jurnalistii de la Centrul de Investigatii Media au dezvaluit, miercuri, ca sotul Marianei Campeanu a primit, din 2005, pensie de invaliditate de gradul I si indemnizatie de insotitor, existand suspiciuni ca acest lucru s-ar fi facut cu incalcarea unor prevederi legale.

In replica, ministrul Muncii a remis, miercuri seara, un comunicat de presa al carui mesaj principal a fost ca s-a incercat denigrarea sa.

Ulterior, presedintele Traian Basescu i-a cerut Marianei Campeanu sa demisioneze daca stie ca sotul ei nu este invalid de gradul I, pentru a evita o ancheta.

Basescu, apel la Mariana Campeanu: Daca stie ca sotul nu este invalid, sa demisioneze