Opinii: Umbrele trecute ale unor guvernari sinistre

Marti, 31 August 2010, ora 22:59
3355 citiri
Opinii: Umbrele trecute ale unor guvernari sinistre

Hulim zi de zi, aratandu-ne nemultumirea fata de actualii politicieni de la putere. Pe buna dreptate, poate. Dar, sa nu-i uitam pe toti cei care ne-au adus aici si carora ar trebui sa le spunem vreo doua, ca-ntre oameni. Poate chiar mai multe.

Sa vezi zi de zi pe sticla personaje omniprezente, precum Mariana Campeanu sau Alexandru Athanasiu, mai ca-ti vine sa nu te mai duci la vot, daca asemenea oameni au ajuns sa deplanga starea sistemului public din Romania. Ei care au avut in mana fraiele acestui sector, la un moment dat. La fel ca cei doi sunt o gramada. Gramada sunt toti. Filosofiile lui Athanasiu si stereotipiile Marianei Campeanu duc la exasperare pe cei care stiu ce-au insemnat perioadele politice in care respectivii au guvernat tara.

Doamna Campeanu si domnule Athanasiu, va iau drept exponenti ai celor trecuti pe la conducera tarii. Pentru ca sunteti cei mai prezenti in viata noastra televizuala si nu stiu de ce ati devenit asa de importanti. V-ati facut un obicei din a ne repeta seara de seara cat de nemernici si de incapabili sunt actualii. Suntem de acord cu acest lucru, o mare parte dintre noi. Dar, nu suntem de acord s-o auzim de la dumneavostra.

Domnule Athanasiu si doamna Campeanu, ca fosti ministri ai Muncii, de ce nu ati fost in stare sa faceti actuala situatie mai suportabila pentru angajatii sectorului public? Ati fi putut, daca aduceati veniturile celor care compun aparatul bugetar la un nivel rezonabil. Un nivel la care taierile actuale nu ar mai fi fost atat de dureroase. Astia de la putere puteau sa taie si nu s-ar fi simtit atat de abrupt.

Deplangeti soarta profesorilor, a medicilor si a celor doua sisteme in care ei sunt inglobati. Spuneti ca spitalele se zbat in saracie, ca scolile sunt in mediocritate. Cate centre educationale ati dotat, in cate spitale ati adus aparatura moderna pentru tratament.

Pentru lipsa bronhoscopului de la Tg. Jiu, tot Boc e de vina? Daca era adus acum zece ani, nu ar mai fi fost bun si astazi? Un asemenea instrument s-a dat pe regiuni. Ca la Craiova, unul pentru toata Oltenia. Cate detectoare de fum ati adus in spitale, dragi analisti de seara?

Salariile medicilor si ale profesorilor au fost doar instrumente de campanie. Pe urma, le-ati uitat. In schimb, soferii dumneavoastra, de pe la ministere, se lafaiau in salarii de secretari de stat. Aceste categorii profesionale se zbat in mizerie, de foarte mult timp, dar v-ati facut ca nu vedeti aceste neajunsuri. Le-ati mai aruncat cate ceva sub forma de sporuri, atunci cand trebuiau sa va voteze, ca si la tarani.

La fel, si pensionarii stiu una si buna: ca Nastase ne-a dat si cu Iliescu. Dar, nu le-a dat indeajuns. Pensiile sunt mizere, insuficiente pentru un trai la limita suportabilului. In 20 de ani, nu ati fost in stare sa aduceti niciun venit la un nivel rezonabil, din care acum sa se mai poata lua cate ceva.

Un guvern liberal, care a condus tara la umbra "pesedeului", vrea sa guverneze la umbra nu stiu cui. Nu s-a reusit, in cadrul acestei guvernari liberalo-pesedite, nimic notabil. Nici autostrazile, atat de mult invocate acum de dumneavoastra, nici cresterea veniturilor din educatie si sanatate.

Nu s-a reusit nimic. S-au impartit bani pe la sate, pe la comune, pe unde erau primari penelisto-pesediti. Ca sa pietruiasca niste ulite. Nu mai vorbim ca le-ati dat bani de 20 de basculante, iar ei au pus doar doua pe drumurile prafuite de la tara, iar acum ulitele sunt adevarate transee.

Chestii din astea cu "sa aducem economia neagra la suprafata, sa combatem evaziunea fiscala, sa reducem clientela" si multe alte clisee, sunt bune de dat la ciori. Ati trait din banii "capsunarilor", fara sa va pese ca economia era pe butuci, fara sa va pese ca sistemul public traieste in mizerie, fiind nedemn de un asemenea tratament.

Acum, incercati sa ne redati speranta si sa guvernati din umbra. Chiar dumneavoastra sunteti niste umbre al trecutului. Umbre de care trebuie sa scapam si de care trebuie sa uitam, cat mai repede. Chiar cu riscul, ca Emil Boc sa ramana in continuare la guvernare.

Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
#Mariana Campeanu PNL, #Athanasiu filosof, #Emil Boc premier, #sector public decent , #stiri Mariana Campeanu